Нідерланди з Ленсом перемагають з великим рахунком чинних чемпіонів світу (+ ВІДЕО)

Нідерланди з Ленсом перемагають з великим рахунком чинних чемпіонів світу (+ ВІДЕО)

У ньому зустрілися чинні чемпіони та віце-чемпіони – збірні Іспанії та Нідерландів, тобто це було своєрідне повторення фінального матчу минулого чемпіонату світу.

Цей матч став центральним у другий ігровий день та одним із центральних всієї групової стадії. Зустріч викликала неабиякий ажіотаж та зібрала на трибунах 48,173 глядачі.

«Червона фурія» повела в рахунку в середині першого тайму, коли на 27-й хвилині з пенальті відзначився Хабі Алонсо. Втім, перед самою перервою Робін ван Персі після чудової передачі Дейлі Блінда ефектним ударом головою в стрибку рахунок зрівняв.

На початку другого тайму Ар'єн Роббен знову завдяки точному асисту Блінда вивів «помаранчевих» уперед, а на 64-й хвилині де Врей забив третій м’яч у ворота Ікера Касильяса.

Але це ще було не все – Роббен та ван Персі оформили по дублю, довівши підсумковий рахунок до розгромного – 5:1. На все життя запам'ятає цю феєричну перемогу півзахисник «помаранчевих» Уеслі Снейдер, який провів 100-у гру за національну команду!

Іспанія розпочинає захист титулу з катастрофічної поразки, а Луї ван Гаал повністю переграє Вісенте дель Боске.

Востаннє на чемпіонатах світу з футболу Іспанія в одному матчі пропускала п'ять та більше м'ячів аж 64 роки тому. На мундіалі-1950 Іспанію на хамон розкатала Бразилія (1:6). Цікаво, що той ЧС також проходив у Бразилії.

Київський динамівець Джермейн Ленс (на фото крайній праворуч) вступив у гру на 79-й хвилині зустрічі за рахунку 4:1, замінивши найкращого гравця поєдинку Робіна ван Персі.  Ця гра стала для динамівця 23-ю у складі національної збірної. 

У другому турі групи В, який відбудеться 18 червня, команда Луї ван Гаала зустрінеться зі збірною Австралії, яка поступилася у стартовому матчі чилійцям (1:3).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер