Дев'ять динамівців для національної збірної

Тарас Михалик; фото ФФУ

Головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які будуть готуватися до вирішальних матчів відбіркового турніру до чемпіонату світу 2010 року проти збірних Англії (10 жовтня у Дніпропетровську) та Андорри (14 жовтня в Андорра-ла-Вельї).

Відразу варто відзначити повернення до лав головної команди країни Тараса Михалика. Захисник «Динамо» отримав травму у квітні нинішнього року, і з тих пір не виходив на поле. Проте, наставник «жовто-синіх» серйозно розраховує на Тараса в майбутніх поєдинках. Також шанс одягнути жовто-синю футболку буде і в півзахисника «Динамо» Олександра Алієва, який перебував у лазареті останні два місяці.

Окрім Михалика та Алієва, виклики до національної команди отримали ще семеро динамівців. Це воротарі Станіслав Богуш та Олександр Шовковський, захисник Віталій Мандзюк (який зможе допомогти команді лише в поєдинку з Андоррою, оскільки матч проти збірної Англії пропустить через перебір попереджень), півзахисники Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко, нападники Артем Мілевський та Андрій Шевченко.

Втім, остаточний список футболістів, які зберуться на базі в Кончі-Заспі 5 жовтня, стане відомий лише після матчів 9-го туру чемпіонату України. На даний момент склад національної збірної виглядає таким чином:

воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Станіслав Богуш та Олександр Шовковський (обидва − «Динамо»);

захисники: Віталій Мандзюк і Тарас Михалик (обидва − «Динамо»), Василь Кобін, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Микола Іщенко та Ярослав Ракицький (усі − «Шахтар»), Григорій Ярмаш («Ворскла»);

півзахисники: Олексій Гай («Шахтар»), Олександр Алієв, Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко (всі − «Динамо»), Сергій Назаренко і Руслан Ротань (обидва − «Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина);

нападники: Андрій Воронін («Ліверпуль», Англія), Володимир Гоменюк, Євген Селезньов (обидва − «Дніпро»), Артем Мілевський та Андрій Шевченко (обидва − «Динамо»).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер