Новий етап проекту MOTION за участі ДЮФШ «Динамо»

Новий етап проекту MOTION за участі ДЮФШ «Динамо»

Проект MOTION є частиною програми Європейського Союзу Erasmus+ та має на меті розробку науково обґрунтованої методики навчання для безпечного покращення фізичного стану молодих спортсменів. Проект очолює Балтійська футбольна школа та спільно з Латвійською академією спортивної освіти, Федерацією футболу Шяуляя, ФК «Елва» та київським «Динамо» прагне сприяти міжгалузевій співпраці між різними установами, секторами та методами.

Протягом липня та серпня було проведено три окремі заходи в трьох різних містах Балтії, Лієпаї, Шяуляй та Елва, щоб реалізувати проект MOTION. Під час цих зустрічей були проведені практичні семінари для оцінки ефективності та проведення тестів поточної ситуації в клубах-партнерах проекту в Латвії, Литві та Естонії. Під час цих тестів серед іншого були зібрані дані щодо постави, положення стопи, поздовжнього розміру та виконання рухів для порівняння з моделлю для наслідування, яка була побудована на основі даних, зібраних від гравців академії «Динамо» Київ.

Після цих зустрічей дані для кожної країни були порівняні з прикладом для наслідування, щоб визначити відхилення від нього. За допомогою різних статистичних методів і моделей дані були додатково вивчені, щоб виявити кореляцію та причинно-наслідковий зв’язок між різними параметрами з метою краще зрозуміти, як певні фізичні характеристики можуть вплинути на продуктивність людини.

Усі партнери проекту зустрілися пізніше в жовтні в Латвійській академії спортивної освіти в Ризі, щоб обговорити результати, пов’язані з кореляцією між фізичними показниками та продуктивністю, а отже, розробити комплекс вправ і методологію, які могли б допомогти подолати ці відхилення від базового прикладу та позитивно вплинути на продуктивність гравців.

Наступним етапом проекту є впровадження цього плану тренувань у партнерських клубах у країнах Балтії протягом наступних трьох місяців з метою покращення таких фізичних якостей, як швидкість, вибуховість, гнучкість та сила.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер