Огнєн ВУКОЄВИЧ: «Я повернувся, бо хочу грати на найвищому рівні»

Огнєн ВУКОЄВИЧ: «Я повернувся, бо хочу грати на найвищому рівні»

- Огнєне, ми раді тебе вітати в «Динамо» після чотиримісячної відсутності. Як ти оцінюєш досвід, придбаний у «Спартаку»?

- Дякую! Я дуже задоволений тим, як провів час у московському «Спартаку». Добре зіграв і я, і команда. Пробилися до Ліги Європи. Могли також поборотися за третє місце з «Анжі», але трохи не вистачило.

- Який матч у футболці «Спартака» ти би відзначив?

- Було багато хороших зустрічей. Запам'яталося дербі з ЦСКА на переповнених «Лужниках». Також у пам'яті відклалася перемога над «Анжі» в Москві.

- Російський чемпіонат сильніший за український?

- Так, трохи сильніший. Тому що там є вісім рівних команд, які борються за чемпіонство й місце в єврокубках. Кожен може обіграти кожного, у всіх є амбіції. В Україні таких команд лише чотири.

- За підсумками чемпіонату 2012/13 «Динамо» посіло третє місце. Як ти оціниш цей результат?

- Шкода, звичайно. Подібне сталося вперше в історії. Я стежив за «Динамо», вболівав за команду в кожній грі. Телефонував хлопцям, людям, які працюють у клубі.

Я сподіваюся, що подібного більше не повториться. Знаю, що третє місце значить для київських уболівальників, знаю, як переймався президент Ігор Суркіс. Тим не менш, літніми трансферами Ігор Михайлович у черговий раз дав зрозуміти, які в нього амбіції, що в цю команду він вкладає душу й серце. Сподіваюся, в новому сезоні ми покажемо свою найкращу гру й повернемо «Динамо» в боротьбу за перше місце.

Також, сподіваюся, підтримати команду на стадіоні прийдуть і вболівальники.

- Усі в передчутті, адже ось-ось розпочнеться об'єднаний турнір! «Спартак» – «Динамо», «Динамо» – «Спартак». Чого ти чекаєш від цих протистоянь?

- І я, і вболівальники, впевнений, хочуть стати свідками хороших матчів, своєрідного футбольного свята. Вважаю, краще проводити такі ігри, ніж контрольні на зборах. Це зовсім інший рівень футболу, інший інтерес. Але найголовніше, що футбол буде на першому місці.

- Огнєне, з якими амбіціями ти повернувся до «Динамо», адже не літніх зборах усе починається з чистого аркуша?

- На першому місці стоїть «Динамо»! Як для мене, так і для решти гравців. Як я вже сказав, нам необхідно повернути клуб туди, де йому й місце, – на вершину турнірної таблиці. Також потрібно добре виступити в єврокубках, адже за останні п'ять років ми виходили і до півфіналу, і до чвертьфіналу Ліги Європи. Я повернувся, бо хочу грати на найвищому рівні, демонструвати свій найкращий футбол та разом зі збірною Хорватії зіграти на чемпіонаті світу-2014. До слова, у збірної України також відмінні шанси вирушити до Бразилії.

- Твоя позиція на полі – опорний півзахисник. Проте, тренерський штаб награє тебе й у центрі оборони...

- Я все життя граю опорного, а в обороні грав лише тоді, коли хтось отримував травму або дискваліфікацію.

- Хорватські футболісти, які приїхали на збір до Австрії пізніше за всіх, потрапили до групи «С». Чи важко, перш за все у фізичному плані, наздоганяти інших футболістів?

- У нас була коротка перерва, лише дев'ять днів відпустки. Тому щоб наздогнати інших, нам буде потрібно лише три-чотири дні. Незабаром уже починається чемпіонат України. Гадаю, ми зможемо добре підготуватися й у відмінних кондиціях увійдемо в сезон.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер