Огнєн Вукоєвич: «У «Динамо» почуваю себе як вдома»

Огнєн Вукоєвич: «У «Динамо» почуваю себе як вдома»

Хорватський новачок «Динамо» Огнєн Вукоєвич знаходиться в команді лише тиждень, але вже встиг порозумітися з багатьма футболістами.

Нашої мови Огнєн поки що не знає, тому в спілкуванні з новачком "Динамо" велику допомогу нам надав півзахисник команди Мілош Нінкович. Мілош навіть пожартував із цього приводу: "Ну що, можна закінчувати із футболом - й бути перекладачем!".

Огнєн поділився своїми першими враженнями від перебування в новій для себе команді за допомогою перекладу Мілоша Нінковича із кореспондентом офіційного сайту, а також із телевізійною службою "Динамо Київ ТБ".

- Огнєн, як би ти оцінив виступ збірної Хорватії на Євро-2008?

- Хорватія всім продемонструвала, що в нас є хороша команда. Звичайно, прикро, що програли збірній Туреччини в чвертьфіналі, але цей результат має послужити для нас хорошим стимулом. Тепер на чемпіонаті світу потрібно як мінімум доходити до фіналу.

- Три перемоги на груповому етапі, одна з яких – над майбутнім фіналістом… Чекали такого результату?

- Якщо чесно, ніхто не очікував трьох перемог в груповому турнірі. Проте, перед командою було поставлено завдання пройти до плей-офф, що в результаті вдалося втілити в життя.

- Що ж сталося у чвертьфіналі?

- Впродовж усього матчу ми виглядали кращими за турків. Важко пояснити, як ми змогли програти в тому матчі. Цей безглуздий гол на останніх секундах додаткового часу… Після того, що сталося, звичайно, нам було психологічно важко зосередитися на серію пенальті, що в результаті втілилося в підсумкову перемогу турецької збірної.

- Які настрої панували в команді після цієї поразки?

- Гра з такою кінцівкою трапляється, напевно, один раз на сто років. Після матчу всі були в шоці, ніхто не міг повірити, що таке взагалі могло статися. Але нам потрібно пережити це потрясіння і рухатися далі. Тепер наша мета – кваліфікація на чемпіонат світу.

- Головний тренер Славен Білич навіть сказав, що на цьому матчі закінчилася його тренерська кар'єра…

- Після матчу у всіх вирували негативні емоції, багато хто говорив «я не хочу грати у футбол», «я більше не тренуватиму». Проте, емоції вляглися, і, можу вас завірити, Славен Білич не закінчуватиме свою тренерську кар'єру (посміхається).

- Як поставилися в штабі національної збірної до того, що ти на певний час виїжджав підписувати контракт з «Динамо»?

- Це була ініціатива головного тренера. Таким чином, підписавши контракт з «Динамо», я був повністю зосереджений на підготовці команди до чемпіонату Європи. Після повернення до розташування національної збірної мене всі привітали з переходом до стану дуже сильного клубу й побажали успіхів.

- Вдалося відпочити – і морально, і фізично – після Євро?

- У мене було лише вісім днів, тому повноцінного відпочинку не вийшло. Втім, професія футболіста зобов'язує бути готовим до різних труднощів, і зараз я вже знаходжуся в розташуванні «Динамо», з яким хочу досягти нових перемог.

- Ти приєднався до команди прямо на зборах в Австрії. Як тебе зустріли нові партнери?

- Все просто блискуче! І футболісти, і тренерський штаб дуже тепло мене прийняли. У команді панує сприятлива атмосфера. Я вже освоївся тут і почуваю себе як вдома.

- Чи є відмінності в тренувальних процесах київського і загребського «Динамо»?

- Відмінності є, але вони невеликі. Тут тренерський штаб приділяє більше уваги фізичним вправам, ніж було в Загребі. Але я у футболі вже не перший рік, тому до важких навантажень вже звик і готовий наполегливо працювати на тренуваннях.

- У «Динамо» є два твоїх земляка – Горан Саблич і тренер з фізпідготовки Борис Пайрек. Також в команді є серб Мілош Нінкович, з яким ти також можеш вільно спілкуватися. Вони тобі допомагають адаптуватися в колективі?

- Так, звичайно! Мені дуже допомогло те, що в команді є мої земляки. Також дуже допомагає мені й Берислав Станоєвич, який займався моїм переходом до «Динамо». Я навіть не думав, що настільки швидко вдасться адаптуватися в колективі.

- Ти вже зіграв кілька товариських матчів за «Динамо». Чи близька тобі схема, за якою грає твоя нова команда?

- Київське і загребське «Динамо» використовують схожі схеми. Щоправда, в Загребі «Динамо» грало з двома опорними півзахисниками, а в Києві – з одним. Втім, жодних проблем з цим виникнути не повинно, оскільки в Києві зібрані кваліфіковані гравці.

- Які очікування від майбутнього сезону?

- Я звик досягати тільки найвищих результатів із загребським «Динамо». Хотілося б продовжувати вигравати багато трофеїв і з «Динамо» київським. В першу чергу, хотілося б виграти чемпіонат України, завоювати Кубок і, звичайно, вдало виступити в Лізі чемпіонів.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер