Олег БЛОХІН: «Для того, щоб створити команду, іноді потрібно опуститися, а потім піднятися»

Олег БЛОХІН: «Для того, щоб створити команду, іноді потрібно опуститися, а потім піднятися»

- Навіть не знаю, з чого розпочати. Гадаю, якби ми забили третій м'яч, гру можна було завершувати в першому таймі. Після перерви, як я не вмовляв хлопців, рахунок 2:0 дав про себе знати. Тому ініціативу віддали «Зорі», біля наших воріт була напруга після стандартних положень, вкидання м'яча з ауту. Якби господарі забили, й рахунок став би 2:1, наприкінці матчу довелося би витратити багато нервів. Добре, що нам вдалося відзначитися втретє, й надалі команда спокійно догравала поєдинок.

- Як можете пояснити емоційну поведінку Гармаша на полі?

- Будемо розбиратися. Я запитав у судді, що він йому сказав. Якщо справді те, що він мені передав, Гармаша буде покарано. Хоча у нього День народження був учора, й одружився нещодавно, але за святами не можна забувати про будні, про гру на футбольному полі. Так розмовляти із суддею не можна. У перерві ми його спеціально замінили, оскільки я зрозумів, що за п'ять хвилин його вилучать, Денис був просто неадекватний. Він молодий ще, потрібно навчати.

- Чи вважаєте Ви, що «Динамо» нині перебуває в оптимальних кондиціях, або є резерв для підсилення?

- Так, ми у формі, тисне лише те, що ми маємо боротися за друге місце. Хоча, для того, щоб створити команду, іноді потрібно опуститися, а потім піднятися. Ви самі бачите, що й у матчі з «Шахтарем», і в інших поєдинках команда не поступається суперникам у фізичному плані. А те, що хлопці багато м'ячів не можуть забити з двох метрів, – це питання психології. Це тисне, й що б я не казав, їм дуже важко. Крім того, якщо порахувати середній вік команди, ви побачите, що вона в нас дуже молода. Хоча ми й говоримо, що в нас досвідчені футболісти, які грають у такому великому клубі, виступають за свої національні збірні, але насправді вони дуже молоді. Я радий за Безуса, що він забив сьогодні, тому що в психологічному плані, як із ним не розмовляв, нічого не складалося. Тепер, сподіваюся, справи підуть краще й легше.

- Чи була у Вас під час перерви розмова з Мехмеді, який провалив перший тайм?

- Давайте ми будемо робити розбір із командою, а не з журналістами.

- Сьогодні проблемну позицію центрального захисника зайняв Данило Сильва. Чому обрали саме його?


- А кого ще? Хто був, того й поставив (посміхається). Ну, немає в мене центрального захисника. Селін на цій позиції зіграв один матч за «Ворсклу». Вони, здається, тоді програли «Таврії», пропустивши три м'ячі. Це не показник. За великим рахунком, Селін на цій позиції не грав. Ми його пробували на зборах, десь складалося, десь ні. Прийняли рішення поставити Сильву, могли взагалі випустити молодого Сидорчука, не знаю, як би він зіграв.

- До речі, Ви бачите його та Безуса в команді, яку будуєте?

- Ми їх тому й запросили. І на їхнє місце іноземців не купуємо, ця позиція питань не викликає.

- Що Ви думаєте про реалізацію моментів? Адже сьогодні голів могло бути й більше?

- Я вже відповів на це питання. Проблема реалізації полягає у психології. Все від нервів. Як тільки ми забили третій м'яч, ви бачили, що команда почала грати вільніше. Щоправда, й «Зоря» зупинилася, відчувши, що до кінця залишилося замало часу.

- Чи плануєте ви робити придбання під час літнього міжсезоння?

- Плануємо.

- В інтернеті з'явилася інформація, що «Динамо» хоче придбати Хунтелаара, це правда?

- А Блохіна не хоче? Можливо, я ще підійду? Чутки в інтернеті – це несерйозно.

- Хотілося би почути Вашу думку, як легендарного футболіста Радянського Союзу, про об'єднаний чемпіонат України та Росії.

- Чесно кажучи, я не готовий відповісти. У мене багато питань із цього приводу: хто буде грати в Лізі чемпіонів, які команди будуть брати участь, що буде з українським чемпіонатом. Я би зробив по-іншому: нехай було б менше команд, зате цікавіше. Наприклад, нехай чемпіонат розігрують 12 команд, а в другому колі перша вісімка розігрувала б чемпіонство, а остання четвірка разом із чотирма лідируючими командами з 1-ї ліги визначали б, хто залишиться, а хто – вилетить. У цьому випадку чемпіонат був би більш насиченим, із великою кількістю хороших ігор, піднявся би його рівень. А зараз тільки й чуєш: в одних води немає, в інших – автобуса, у третіх – гр.ошей. У таких умовах тренувати команду важко, не заздрю ​​хлопцям. Об’єднаний чемпіонат обіцяє великі гроші, але я його не підтримую. Особисто я проти.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер