Олег БЛОХІН: «Після другого пропущеного голу «Чорноморець» розвалився»

Олег БЛОХІН: «Після другого пропущеного голу «Чорноморець» розвалився»

- Ми припускали, що буде важка гра. З іншого боку, збільшувався ажіотаж. Дербі, дербі... Всіх цікавило, як зіграють «Динамо» з «Чорноморцем». Це, швидше, був тест для одеситів, оскільки команда прагне до Європи.

Ми тренувалися спокійно, адже було лише п'ять людей, оскільки інші були в збірних. Спасибі президенту «Чорноморця» за перенесення гри. Футболісти отримали зайвий день відпочинку, а це дуже важливо в ситуації, що склалася. Вітаю свою команду, що витримали пресинг. Особливо з боку глядачів у стартові 20 хвилин.

Ми контролювали хід гри. Після 20-ї хвилини мали багато моментів та могли ще забивати. «Чорноморець» же атакував до першого гола. Коли ми забили перший та другий голи, гру було зроблено.

- Ви дивилися матчі збірної України?

- Коли я працював у збірній – говорив про збірну. Я не хочу коментувати роботу іншого тренера. Це тренерська етика.

- Прокоментуйте епізод на 14-й хвилині матчу з Хачеріді та Бурдужаном?

- На жаль, через телекамери з тренерського місця подейкуди не видно половини поля. Не завжди виходить стримувати власні емоції. Раніше в нас з цим були проблеми й у Дениса Гармаша, а тепер залишився Хачеріді. Тим паче, він уже має в пасиві жовту картку і, отримавши ще одне попередження, мав шанс заробити дискваліфікацію. Ані покарання, ані штрафи, ані розмови на нього не діють. Якщо там дійсно було порушення – ми приймемо рішення, що робити. Але коментувати епізод я зможу лише після його перегляду.

- З якими почуттями ви їхали до Одеси, адже період вашої роботи з «Чорноморцем» є не самим райдужним в історії клубу. Не побоювалися місцевої торсиди?

- Чесно сказати, то мої побоювання залишилися в минулому. Я приїхав зі своєю командою. Приємно, коли ти виходиш з автобуса, а тебе вітає народ.

- Два найбільш небезпечних моменти «Чорноморця» виникли після стандартів біля воріт «Динамо»...

- Так, у цьому компоненті в нас є певні труднощі, є недопрацювання. Як мої, так і гравців. Але я працюю з командою, якщо не враховувати вихідні та хворобу, близько 40 днів...

- В якому стані до клубу повернулися збірники?

- Якщо забили два м'ячі, значить в хорошому. Наші гравці були на провідних ролях як у Варшаві, так і в Одесі. Ми попередили футболістів, що не можна грати добре в збірній, а погано в клубі.

Перші 20 хвилин матчу був сумбур. Не може так грати київське «Динамо». Я побоювався, щоб не сталося, як у матчах з «Ворсклою» та «Кривбасом», що забивається перший м'яч і команда зупиняється. А після другого пропущеного голу «Чорноморець» розвалився. Не знаю чому, але так сталося.

- Чи існує різниця між арбітражем в Україні та в Європі?

- Скажу лише одне: наші арбітри більш ліберальні. У нас половина команди може дозволити собі підбігти до рефері й оскаржувати його рішення, але нехай спробують це зробити в матчі єврокубка! Судді мають більше поважати себе, але потрібно ще працювати над своїми помилками та підвищенням класу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер