Олег ГУСЄВ: «У тренера одна точка зору, в мене може бути інша»

Олег ГУСЄВ: «У тренера одна точка зору, в мене може бути інша»

- Олеже, нинішній зимовий підготовчий етап є для тебе вже 11-м у складі «Динамо». У цьогорічній підготовці є якісь відмінності від попередніх років?

- Від минулорічних зборів особливих відмінностей не помітив. Що стосується інших тренерів, то, звичайно, у кожного є свої особливості – легші заняття були у Юрія Сьоміна, своєрідні важкі тренування пропонував Валерій Газзаєв. На початку кар'єри навантаження давалися не так важко, зараз уже на відновлення витрачаю набагато більше часу.

- Виходячи з власного досвіду, як краще за все відновлюватися після важких тренувань, які пропонуються на зборах?

- Відновлювальні процедури універсальні – це лід, масаж, сауна. Просто раніше я після тренувань ішов грати з хлопцями в карти, а зараз обов'язково маю відвідати масажистів, до яких уже ходжу, як на роботу (посміхається).

- На твій погляд, чи є пряма залежність між плідною роботою на підготовчих зборах та вдалою грою впродовж сезону?

- Усе залежить від особливостей конкретного футболіста. Можливо, комусь не обов'язково працювати на зборах, оскільки він може набрати необхідні кондиції вже впродовж сезону.

Що стосується мене, то якщо пропущу збори, входити в сезон буде вже набагато важче.

- Коментуючи не надто вдалу гру «Динамо» в осінній частині сезону, Олег Блохін однією з причин називав тривалий процес адаптації новачків та, як наслідок, незіграність команди. Як вважаєш, чи вдалося дану проблему подолати?

- У тренера одна точка зору, в мене може бути інша. Якщо Олег Володимирович так каже – значить, йому видніше. Погоджуюсь, що просто так п'ятеро новачків, які прийшли до команди влітку, не можуть відразу взяти та заграти. За багатьма матчами було видно, що тренерський штаб шукає оптимальне поєднання футболістів.

Узяти навіть нинішні збори... Зазвичай «Динамо» проводить не дуже багато контрольних матчів, переважно робиться акцент на фізичних навантаженнях. Зараз же на першому зборі ми зіграли шість матчів, на другому ще буде п'ять – загалом виходить одинадцять ігор за місяць.

За одинадцять років, які я виступаю в «Динамо», подібного не можу згадати. Втім, таким чином тренерський штаб напевно напрацьовує певні ігрові схеми з прицілом на майбутнє, адже, як відомо, будь-яка гра краща за тренування.

- Особисто тобі краще грати, ніж тренуватися?

- Думаю, в цьому плані мене підтримають усі футболісти. А ті, хто скаже, що їм більше подобається тренуватися, будуть лукавити (посміхається). У той же час, звичайно, всі чудово розуміють, що без якісного тренувального процесу досягти чогось на полі буде дуже складно. Тому й навантаження терплять, як би не було важко, і працюють через силу, коли цих самих сил уже практично немає.

Повну версію інтерв'ю з Олегом Гусєвим читайте в лютневому номері клубного журналу.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького, В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер