Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Виступ у Лізі Європи можемо записати собі до активу» (+ ВІДЕО)

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Виступ у Лізі Європи можемо записати собі до активу» (+ ВІДЕО)

- Хочу подякувати всім нашим уболівальникам, які завжди з нами. У Лізі Європи щось вдавалося, щось ні. «Динамо» пройшло в турнірі доволі далеко й загалом виступ може записати до активу. Можливо, десь позначилася втома. Ми витримали перший натиск, потім, залишившись удесятьох, пропустили випадковий гол. Вважаю його випадковим, тому що нападник не бив по воротах, а зупиняв м'яча. Сталося так, як сталося.

- Чому команда так слабко грала в першому таймі, рідко атакувала?

- Слабко? Я не хочу відповідати на це питання. Це нетактовно.

- Визначальним став початок матчу, коли «Динамо» поступилося «Фіорентині» ініціативою?

- Якби ми в цей період пропустили 2-3 м'ячі, тоді початок був би визначальним. Перелом внесло вилучення нашого гравця. Справедливе воно чи ні... У двох випадках із попередженнями Ленсу картку рівноцінно можна було показувати чи не показувати. Але рішення приймає арбітр. Тут ми нічого вдіяти не можемо.

- У вас сьогодні було дуже багато роботи...

- Сьогодні ми не виконали завдання, яке ставили перед командою. При цьому чудово усвідомлювали про силу «Фіорентини» та зробили ставку на контратаки. Але, залишившись у меншості, наші шанси стали невеликі. І при цьому наприкінці матчу мали кілька моментів, якби реалізували їх, могли би виконати завдання на гру.

- У плей-оф Ліги Європи «Динамо» краще грало в матчах-відповідях. Чому сьогодні не вдалося додати?

- Так склалося, тепер ми їдемо додому та будемо готуватися до наступної гри в чемпіонаті України. Якби вам на початку турніру сказали, що команда проб'ється до 1/4 фіналу, якою була би ваша реакція? Апетит приходить під час гри. Команда виступала, показувала гру в новому для себе тактичному ключі. Думаю, за рік ми пройшли достатній шлях. Виступ у Лізі Європи можемо записати собі до активу. А вчитися завжди є чому. Потрібно вчитися у наших суперників грати та вибудовувати тактику.

- У двох матчах із «Фіорентиною» м'ячі були пропущені на останніх хвилинах...

- Женя Хачеріді хотів зберегти м'яча в полі. Якби він вибив його а аут, суперник вводив би його дві хвилини. А так було бажання зберегти м'яча та розпочати, можливо, останню атаку. А сталося так, як сталося. Що 1:0, що 2:0, для нас не мало значення. Тим паче, до завершення зустрічі залишалися лічені секунди.

- Що сталося під час першого пропущеного м'яча?

- Нещасний випадок, Гомес хотів зупинити м'яча, але йому це не вдалося зробити. Вдало для нього, й невдало для нас.

- Навіть у поразці можна побачити дещицю оптимізму. Чи є таке після гри з «Фіорентиною»?

- Оптимізм від правильно обраного напрямку, в якому ми рухаємося. Найлегше образитися та турбуватися через щось. Важче витримати обраний курс та продовжувати йти далі. Думаю, ми рухаємося у правильному напрямку.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер