Папе Діакате: «Сподіваюсь, травми обійдуть мене стороною»

Папе Діакате: «Сподіваюсь, травми обійдуть мене стороною»

Попередній сезон для захисника "Динамо" Папе Діакате склався не дуже вдало. Мало того, що наша команда програла боротьбу за чемпіонство і Кубок України, так ще й сам Папе пропустив практично половину сезону через травми. Зараз сенегальський легіонер «Динамо» знаходиться з командою на зборі в Австрії
і повний сил перед близьким стартом нового сезону.

- Папе, як ти провів відпустку?

- У мене була дуже маленька відпустка. Через участь у матчах за збірну Сенегалу, які проходили в червні, відпочити вийшло лише один тиждень. Я намагався хоча б цей тиждень присвятити своїй родині і провів його в себе на батьківщині, в Сенегалі.

- За час своєї відсутності сумував за партнерами по «Динамо»?

- Звичайно. За час своєї відсутності завжди сумую за партнерами по «Динамо». Де б я не знаходився, завжди прагну швидше повернутися до клубу. Я насправді полюбив «Динамо», в мене тут багато друзів, і я зізнаюся, що закохався в Київ і вважаю його одним з найкрасивіших міст у світі.

- Як би оцінив виступ своєї збірної у відбірковому турнірі до чемпіонату світу?

- У нас, можна сказати, зараз створилася нова команда. Багато молодих гравців дебютували в національній команді лише цього року. Наш виступ я би оцінив як блискучий. На даний момент ми посідаємо перше місце в своїй групі із вісьмома очками в активі й маємо відмінні шанси кваліфікуватися на чемпіонат світу.

- Вчора ти зіграв перший матч після відпустки на зборах «Динамо»…

- Так, але своєю грою залишився не дуже задоволеним. Якщо із фізичною формою в мене все гаразд, то тіло, відчуваю, трохи «втомилося». Все ж таки, тижня відпустки було замало. Дуже важко зараз дається повернення до робочого ритму. Але мине кілька днів – і я буду в нормі. Це футбол, який є нашою роботою, і треба сприймати всі складнощі з розумінням.

- Головний тренер замінив тебе й Ісмаеля в перерві. Юрій Павлович пояснив вам своє рішення?

- Ми з Ісмаелем ще не увійшли до тренувального процесу належним чином і поки не набрали форму. У зв'язку з цим ще перед матчем Юрій Сьомін сказав нам, що ми відіграємо по одному тайму. Те, що ми спілкуємося з головним тренером, мені дуже подобається, тому, звичайно, до його рішення поставилися із розумінням і жодної образи не було.

- Встиг уже познайомитися з новачками команди?

- Так, звичайно. Всі вони достатньо кваліфіковані виконавці, і, впевнений, допоможуть нам в майбутньому сезоні виступити краще, ніж це було минулого року. Тобто, виграти всі внутрішні змагання плюс успішно виступити в Лізі чемпіонів.

- Серед інших, клуб підписав контракт із бразильцем Бетао. Як захисник, дай характеристику новачку «Динамо»?

- Бетао володіє всім набором футбольних характеристик, які властиві бразильцям: технічний, фізично потужний, розумний на футбольному полі. Він дуже хороший гравець. Ми, в свою чергу, допоможемо йому адаптуватися в команді, щоб він комфортно себе почував у колективі й демонстрував свої найкращі якості на футбольному полі.

- Минулий сезон вийшов для тебе невдалим. Травми, нестабільна гра… Які очікування від майбутнього сезону?

- Сподіваюся, в майбутньому сезоні травми обійдуть мене стороною. Минулий сезон я хотів би забути, як жахливий сон, і в новому році проявити себе в «Динамо» з найкращого боку.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер