Петро ПОРОШЕНКО: «Лобановський зробив величезний внесок у розвиток нашої країни»

Петро ПОРОШЕНКО: «Лобановський зробив величезний внесок у розвиток нашої країни»

- Сьогодні ми зібралися у цьому залі, щоб подивитися фільм та вшанувати пам'ять великого українця - Валерія Васильовича Лобановського. Тут зібралися президенти, прем'єр-міністри, міністри, посли - видатні українці, яких об'єднують дві якості. Перше: вони дуже люблять Україну. Друге: вони дуже люблять футбол.

Подивіться, які фантастичні слова, які добре характеризують Лобановського, сказала сьогодні Світлана Валеріївна. Однією фразою вона зробила аналіз того, яким має бути справжній українець, справжній патріот. У тих умовах та часі, коли України тимчасово не існувало на політичній карті світу, Валерій Васильович та його команди прославляли нашу державу. Це дуже важливо! Дуже важливо, коли ти приїжджаєш до будь-якого куточку світу й кажеш, що ти з України, то відразу всі згадують прізвища Андрія Шевченка та Лобановського.

Подивіться, який величезний внесок Валерій Васильович зробив не лише як засновник українського футболу, але й як засновник та відновник України. Три володаря «Золотого м'яча» - Блохін, Бєланов та Шевченко - його вихованці.

Уже 14 років його немає з нами. 14 років тому багато хто з тих, хто сидить сьогодні в залі, сильні чоловіки, не могли стримати сліз. Дуже правильно написані слова: «Він живе доти, поки ми його пам'ятаємо». І те, що ми зібралися у цьому залі, - це дуже важливо.

Київські ультрас, які три роки тому на Майдані заявили про те, що вони не підкоряться й будуть боротися за європейську Україну, - вони теж були його вихованцями. Це теж той внесок, який зробив Лобановський для розвитку нашої держави, яка, хоч і відродилася 25 років тому, але справжнє народження пройшла через неймовірно тяжкі випробування під час «Революціі гідності».

Дуже символічно, що «Динамо» та Валерій Васильович билися на футбольних полях із «Барселоною», а потім доля вдруге звела їх на кінофестивалі в Мілані. І Лобановський із «Динамо» перемогли. Це завдяки Україні, Лобановському й тій фантастичній команді, яка створила цей фільм. Я хотів би висловити слова щирої вдячності й режисеру, пітерцю, але точно з Україною в серці - Антону Азарову, й продюсерам - Дмитру Симонову та Сергію Полховському, меценатам та всім, хто долучився до створення цього фільму, адже дуже важливо нагадати українцям, яка ми велика нація, яка у нас сильна держава, який сильний народ, які в нас були, є й, точно впевнений, будуть майбутні перемоги.

Зараз нам, як ніколи, потрібні такі фільми. Фільми про нашу державу, про наш народ та команди, про перемоги українців та наш нескорений дух. Бажаю всім добра, благополуччя, миру й незабутніх вражень. Слава українському футболу! Слава Україні!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер