Харчування гравців київського «Динамо»: хто як їсть, так і грає!

Харчування гравців київського «Динамо»: хто як їсть, так і грає!

Раціон у футболістів особливий, адже прийом їжі безпосереднім чином впливає на фізіологічний стан спортсмена.

- Харчування спортсменів має бути дієтичним. Не рекомендується вживати копчені та смажені продукти, фастфуд, зокрема картоплю фрі. Також не бажано їсти різні соління, гострі страви, майонез, кетчуп, які, потрапляючи до організму, дратують внутрішні органи та не приносять користі. А від чіпсів краще зовсім відмовитися, – розповідає колишній завідувач рестораном НТБ «Динамо» Петро Зварич.

Звичайно, бувають випадки, коли гравцям необхідно скинути зайві кілограми. Петро Прокопович ділиться секретами футбольного схуднення:

- Щоб схуднути, потрібно обмежити надходження до організму продуктів із високою калорійністю та збільшити витрату енергії. Тут не потрібна сила волі. Якщо спортсмен хоче потрапити до складу та добре грати, він «сідає» на овочі, рибу, бульйон, тобто виключає зі свого меню вуглеводи та жири.

Особливий раціон у гравців у день матчу – прийом їжі зводиться до мінімуму: організм гравців має отримати в доступній для перетравлення формі лише вуглеводи та білки, зокрема білок риби, птиці (курки або індички) або протеїн кролика. Вони засвоюються найшвидше. Плюс такі вуглеводи, як спагеті або рис різотто. З цього складається обід футболістів перед грою. На сніданок же вони їдять молочні продукти, яйця, мюслі, молочні каші, сухофрукти, сир, джем та мед.

Звичайно, у тренувальні дні меню футболістів більш вільне та різноманітне.

- Наші футболісти побували в багатьох країнах та вишуканих ресторанах, їм є з чим порівнювати. Але ми намагаємося догодити кожному. Слова «немає» у нас немає, – каже кухар. – Фірмова страва на базі – окрошка, такої окрошки, як у нас, футболісти справді не можуть більше ніде спробувати. Навіть ті гравці, які давно залишили нашу команду, зізнаються, що кращої за нашу м'ясну окрошку влітку немає нічого у світі, в жодному ресторані її так смачно не приготують.

До речі, легіонери харчуються разом із усіма – дуже люблять наш борщ. Крім того, на столах у футболістів завжди велика різноманітність натуральних овочевих салатів.

Харчування в київському «Динамо» дуже хороше, й не випадково улюблена приказка клубних кухарів, відома кожному гравцю команди: хто як їсть – так і грає!

www.kp.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер