Переможні вояжі-1960. Турне до ФРН, погром «Баварії»

Переможні вояжі-1960. Турне до ФРН, погром «Баварії»

16 листопада «Динамо» в Мюнхені зустрічалося з «Баварією», яка представляла ФРН. Тодішній наставник киян В'ячеслав Соловйов готував своїх підопічних до чогось більшого, ніж срібло чемпіонату СРСР. До чогось грандіозного, гартував характер футболістів. А досвід, отриманий зокрема й у таких товариських матчах, уже в наступному сезоні допоміг «Динамо», уперше в історії, стати чемпіонами країни.

«Баварія» в ті часи також перебувала на шляху становлення, а звичним грандом, «машиною», вона стала вже за кілька років. У середині 60-х якраз розпочалася «Золота ера» мюнхенського клубу, який знову набирав обертів після тривалої і виснажливої ​​війни та її наслідків. Фактично, зустрічалися дві молоді і амбітні команди.

Що стосується перебігу поєдинку, то кияни ще в першому таймі двічі розписалися у воротах господарів - відзначилися Каневський і Серебряніков. У другій половині зустрічі «Динамо» практично не випускало «Баварію» з її половини поля, але забити вдалося лише раз. Чудовий удар із 30 метрів удався Войнову.

Товариський матч

16.11.1960. Мюнхен, «Олімпійський стадіон». 50 000 глядачів

«Баварія» - «Динамо» - 0:3 (0:2)

«Баварія»: Фазекаш (Козар), Тете, Олька, Борутта, Остнер, Р.Гроссер, Пешен, П.Гроссер, Мілутінович, Вагенбауер, Зібер.

«Динамо»: Макаров, Єрохін, Турянчик, Сорокін, Войнов (к), Сабо, Базилевич (Зайцев), Серебряніков, Каневський, Трояновський (Біба), Лобановський.

Голи: Каневський (12), Серебряніков (34), Войнов (75).

За три дні кияни зустрічалися з «Нюрнбергом». Цей поєдинок вийшов досить рівним як по грі, так і за рахунком. Киянам удалося забити завдяки прекрасній комбінації. Гольову атаку розпочав воротар Макаров, вибивши м'яч на Каневського, який, у свою чергу, обіграв захисника і зробив результативний пас на Серебрянікова.

Товариський матч

19.11.1960. Нюрнберг, стадіон «Нюрнбергштадіон»

«Нюрнберг» - «Динамо» - 1:1

«Динамо»: Макаров, Єрохін, Турянчик, Сучков (Ануфрієнко), Войнов, Сорокін, Базилевич (Диковець), Серебряніков, Каневський, Сабо, Лобановський.

«Нюрнберг»: Вабра, Дербфуш, Хілперт, Зенгер, Рюбенсааль, Крайшель, Флахенекер, Морлок, Штрехль, Вільд, Мюллер.

Гол: Серебряніков.

Завершувалося міжнародне «турне» «Динамо» до ФРН матчем з «Айнтрахтом». Суперник киян, до слова, в 1959 році, у перший і останній раз у своїй історії, ставав чемпіоном Німеччини. А в Кубку чемпіонів сезону 1959/60 дістався до фіналу турніру, програвши «Реалу» (3:7), але ставши першим в історії фіналістом від Німеччини.

В очному протистоянні з «Динамо» німці виявилися сильнішими - 3:1. Єдиний м'яч у ворота «Айнтрахта» в тій зустрічі забив Каневський у середині другого тайму.

Товариський матч

«Айнтрахт» - «Динамо» - 3:1 (1:0)

22.11.1960. Франкфурт-на-Майні, «Вальдштадіон», 10 000 глядачів

«Айнтрахт»: Лой, Кюберт, Хефер, Шимік, Айгенбродт, Штінка, Лінднер (Зольц), Вайльбехер, Штайн, Кройц, Шемер.

«Динамо»: Макаров, Єрохін, Ануфрієнко, Войнов, Турянчик, Сорокін, Базилевич, Серебряніков, Каневський, Сабо, Лобановський.

Голи: Шемер (41), Вайльбехер (62), Зольц (82) - Каневський (59).

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер