Останні хвилини привели до розгрому...

Останні хвилини привели до розгрому...

Для «Металіста» він ставав іспитом на лідерство, а для «Динамо» надавав хорошу можливість повернутися до чемпіонських перегонів.

Традиційно починаючи репортаж із розгляду стартового складу команди Олега Блохіна, знову констатуємо чергову, дев'яту його варіацію в нинішньому чемпіонаті. Цього разу в порівнянні з грою проти «Дніпра» на лаву для запасних сіли Лукман Аруна та Юнес Беланда, а місця у складі отримали Мігель та Роман Безус.

Аспекти гри

Команди доволі обережно розпочали зустріч. Після перших 10 хвилин нервові дрібні помилки почали сходити нанівець, і на перший план вийшли тактичні задумки тренерів, які футболісти намагалися втілити на переповненому харківському стадіоні «Металіст».

Блохін, зміцнивши середину поля за допомогою  Велозу та Вукоєвича, звично зробив ставку на флангову гру. Забігаючи наперед, відзначимо, що вийшла вона однобокою – якщо ліва частина у вигляді Тремулінаса та Ленса на повну міць відпрацювала всю гру, то права, на якій діяли Гусєв та Ярмоленко, нічим особливим не відзначилася.

Безус на тлі відверто прогнозованих дій своїх партнерів увесь перший тайм був єдиним у складі гостей, хто вирізнявся нестандартними діями. Чого вартий лише епізод, коли він двічі накрутив у штрафному майданчику харків'ян Азеведо, але останній пас під удар точно віддати не зміг.

Гравці «Металіста» на відміну від підопічних Блохіна вміло тримали м'яча, намагалися швидко переходити з оборони до атаки, де вмілі дії Соси підкріплювалися звичною настирливістю Девича. До того ж до кінцівки першого тайму оборонці господарів остаточно звикли до одноманітних навісів, які жодної загрози воротам Дішленковича не мали.

В атаці же «Металіст» намагався кожну атаку завершувати ударом, завдавши вісім із них (проти лише двох у «Динамо») за перші 45 хвилин. Ця активність і принесла успіх команді Маркевича за дві хвилини до перерви. Вихованець динамівської академії Ксьонз прострілив до воротарського майданчика, а Хав'єр, випередивши Хачеріді, вдало зіграв на випередження.

Другий тайм розпочався з масованих атак динамівців. Але як же важко їм давалися креативні дії на половині поля суперника. Варто було киянину отримати м'яча, як відразу біля нього опинялися двоє-троє гравців «Металіста». Перебуваючи постійно в такому цейтноті, самим на себе був не схожий Ярмоленко, а чекати на якісь дії в плані організації атак на ворота харків'ян від Мігеля та Вукоєвича не доводилося. Всі дії в передній лінії знову зводилися до банальних навісів, які легко читалися парою Гуйє-Моледо.

На тлі метушливих спроб «Динамо» господарі виглядали більш майстерною й, що найголовніше, організованою командою, й це при тому, що в них, як і в гостей, до числа перших 11-ти потрапили четверо новачків, яких придбали цього сезону. Це не завадило Маркевичу швидко та з користю інтегрувати їх до складу.

«Металіст» тривалий час грав за рахунком, тримаючи нитки гри у своїх руках, а потім на останніх хвилинах зустрічі вибухнув. На другій доданій хвилині Соса, отримавши м'яча на правому куті штрафного майданчика, обійшов двох захисників та без шансів для Коваля пробив у дальній кут. За три хвилини Марлос довів рахунок до розгромного (вперше за всі роки участі в чемпіонатах України), блискучим ударом із лінії штрафного майданчика увігнавши м'яча в дев'ятку.

Після дев'ятого туру команда Блохіна залишилася на шостому місці, відстаючи від «Металіста», який пішов у відрив, уже на дев'ять очок, та випереджаючи лише на два «Зорю», що йде дев'ятою...

Ключовий момент

Можна звичайно виокремити другий гол Соси, але головним усе ж стала беззуба гра «Динамо» в атаці.

Топ-персона

Незважаючи на поразку з великим рахунком, хороший матч провів лівий захисник «Динамо» Тремулінас, як мінімум, можемо припустити, що він повністю виконав тренерську установку Блохіна.

Прем'єр-ліга України. 9-й тур

15.09.2013. м.Харків. стадіон «Металіст». 39,853 глядачів

«Металіст» – «Динамо» – 3:0 (1:0)

«Металіст»:
Дішленкович, Ксьонз, Гуйє, Моледо, Азеведо, Соуза, Едмар, Соса (к), Хав'єр (Краснопьоров, 49), Гомес (Марлос, 88), Девич (Бланко, 77).

«Динамо»: Коваль, Тремулінас, Драгович, Хачеріді, Гусєв (к), Мігель (Ідейє, 79), Вукоєвич, Ленс, Ярмоленко, Безус (Аруна, 71), Мбокані.

Голи: Хав'єр (43), Соса (90+2), Марлос (90+5).

Попередження: Девич (44) – Безус (42), Коваль (90), Аруна (90+3).

Статистика (у дужках першого тайму)

«Металіст»

 

«Динамо»

3 (1)

Голи

0 (0)

50 (54)

Володіння м'ячем (%)

50 (46)

12 (8)

Загалом ударів

7 (2)

6 (3)

Удари в рамку воріт

3 (1)

5 (3)

Удари повз ворота

4 (0)

1 (1)

Стійки та поперечини

0 (0)

5 (2)

Кутові

8 (3)

3 (0)

Офсайди

2 (1)

10 (4)

Порушення правил

15 (5)

1 (1)

Жовті картки

2 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер