Представляємо гравців «Наполі», суперника «Динамо» в ЛЧ: Рауль Альбіоль

Представляємо гравців «Наполі», суперника «Динамо» в ЛЧ: Рауль Альбіоль

Причому, напевно, навіть краще за всіх своїх партнерів по команді, зігравши на обох аренах столиці України. Перший матч за його участі відбувся 18 лютого 2009 року на стадіоні «Динамо» в 1/16 фіналу Кубка УЄФА й завершився нічиєю «Валенсії», кольори якої він захищав, з «біло-синіми» - 1:1. Поєдинок-відповідь виявився ще більш результативним - 2:2, давши перепустку динамівцям до наступного раунду турніру.

Удруге Альбіоль зіграв у Києві вже в якості гравця «Наполі» 14 травня 2015 року в повторному півфіналі Ліги Європи, в якому поступився на НСК «Олімпійський» зі своїми партнерами по команді «Дніпру» не лише в матчі (1:0), але й загалом путівкою до фіналу.

Між цими подіями габаритний гравець оборони (зріст 190 см, вага 82 кг) провів чотири сезони в мадридському «Реалі», вигравши з «вершковими» чемпіонат Іспанії в сезоні 2011/12 та завоювавши Кубок Іспанії в 2011-му й національний Суперкубок у 2013-му.

Успіхи зі збірною Іспанії в Альбіоля ще вагоміші. У 2010 році він став чемпіоном світу, а в 2012-му в Києві здійняв над головою Кубок Європи, який вручається тріумфаторам континетальної першості.

Перейшовши у 2013-му році до «Наполі», іспанець, який святкує сьогодні свій 31-й день народження, отримав саме те, чого йому бракувало в мадридському королівському клубі, а саме ігровий час. За три повних сезони він провів за «партенопейців» 135 матчів, забивши в них два голи та завоювавши Кубок Італії в 2014-му році й Суперкубок у 2015-му.

Головною відмінною рисою 33-го номера наших суперників є блискуче читання ігрових ситуацій, підкріплене доволі жорстким поводженням зі своїми опонентами, що підтверджує його статистика порушень за останні два сезони – по 10 попереджень у кожному з них. Та й у нинішньому чемпіонаті Серії А у двох проведених іграх він уже встигнув отримати два «гірчичники».

На завершення відзначимо, що швидкість не найсильніша ігрова риса Альбіоля, й будемо сподіватися, що цим зможуть скористатися в майбутній грі Ліги чемпіонів гравці групи атаки «біло-синіх».

Читати також:

Пепе РЕЙНА

Фаузі ГУЛАМ

Каліду КУЛІБАЛІ

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер