Представляємо гравців «Наполі», суперника «Динамо» в ЛЧ: Каліду Кулібалі

Представляємо гравців «Наполі», суперника «Динамо» в ЛЧ: Каліду Кулібалі

Було це майже три роки тому, 19 вересня, коли він із тодішніми товаришами по команді на груповому етапі Ліги Європи доволі несподівано переміг динамівців із мінімальною перевагою – 1:0. Гра-відповідь також закінчилася вікторією бельгійців 3:1, причому, як і в першому поєдинку, Кулібалі виявився в їхньому складі ледь не найкращим гравцем.

Шлях від першого матчу в професійному статусі з французького «Метца» до підписання серйозного чотирирічного контракту з «Наполі» він подолав лише за чотири сезони, із проміжним етапом у вже згадуваному «Расингу», з яким виграв свій перший трофей – Кубок Бельгії в сезоні 2012/13.

Ще один титул, у вигляді Суперкубка Італії, народжений у Франції сенегалець завоював уже з «Наполі» в 2014-му році.

Потужний 25-річний центрбек (зріст 195 см, вага 89 кг) уже почав свій третій сезон у складі «партенопейців», провівши за них у Серії А 62 матчі та відзначившись одним забитим голом.

Можна сказати, що саме в «Наполі» Каліду Кулібалі виріс у захисника європейського рівня, який відрізняється чудовим вибором позиції та безпомилковістю в повітряних дуелях. Повноцінна участь у нинішній Лізі чемпіонів стане для нього новим викликом, а наскільки він зможе гідно його зустріти, покаже лише час.

Читати також:

Пепе РЕЙНА

Фаузі ГУЛАМ

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер