Представляємо гравців «Наполі», суперника «Динамо» в ЛЧ: Марек Гамшик

Представляємо гравців «Наполі», суперника «Динамо» в ЛЧ: Марек Гамшик

Словацький півзахисник, вихований у братиславському «Словані», який перейшов у 2007-му році у 20-річному віці з «Брешії» до стану «партенопейців», за майже десять років перетворився на одного з найкращих футболістів Європи свого амплуа. Загалом в офіційних матчах у футболці неаполітанського клубу, в якому колись грав сам Дієго Марадонна, 17-й номер провів уже 405 матчів, забивши в них 98 голів.

Як і багато вже представлених нами його одноклубників, Гамшик (зріст 183 см, вага 79 кг) вже знайомий із полем майбутньої битви з київським «Динамо», а саме столичним НСК «Олімпійський», на якому він спочатку 8 вересня 2014 року з партнерами по національній збірній Словаччини здолав Україну у відборі на Євро-2016 – 1:0, а потім із тим же рахунком, але вже з «Наполі», поступився 15 травня 2015 року в Лізі Європи дніпропетровському «Дніпру».

Поразка від дніпрян виявилася для нього та його команди дуже болючою, адже саме вона позбавила фіналу другого за престижністю єврокубка амбітний італійський клуб.

Минулий сезон 2015/16 Гамшик, як і всі бійці Мауріціо Саррі, однозначно можуть занести собі до активу, оскільки, віддавши «Ювентусу» «скудетто», команда виконала головне завдання футбольного року, завоювавши пряму путівку до Ліги чемпіонів.

При цьому внесок Марека в загальний успіх був традиційно вагомим – шість голів та 11 результативних передач. Розташовуючись у центральній зоні півзахисту трохи лівіше, він разом із Жоржіньйо та Алланом диктував ритм гри всієї команди. Гамшик, можна сказати, є справжнім універсалом, будучи майстром високої кваліфікації в будь-якій іпостасі, чи то в ролі асистента, чи то в ролі гравця, який безпосередньо загрожує воротам суперника. Про удар і казати немає чого, він поставлений у нього блискуче!

Отже, перед нами гравець, проти якого Сергію Реброву доведеться знайти протиотруту, на що ми з вірою в нашого тренера щиро сподіваємося.

Читати також:

Пепе РЕЙНА

Фаузі ГУЛАМ

Каліду КУЛІБАЛІ

Рауль АЛЬБІОЛЬ

Ельсеїд ХИСАЙ

АЛЛАН

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер