Представляємо суперника: «Альхесірас» (Іспанія)

Представляємо суперника: «Альхесірас» (Іспанія)

Наш майбутній суперник представляє містечко, яке входить до провінції Кадис, у складі автономного округу Андалусія. Його площа складає лише 86 км², а населення, за переписом 2010 року, – трохи більше 116 тисяч. Тим не менш, Альхесірас — найбільший порт на півдні Іспанії. Він входить до десятки «світових портів» Євросоюзу з вантажообігом більше 50 млн тон на рік. У структурі вантажообігу переважають контейнерні вантажоперевезення. За пропускної спроможності більше 3 млн контейнерів на рік він займає перше місце у Середземномор’ї за обсягом контейнерних перевезень.

Футбольний клуб «Альхесірас» у 2012 році відсвяткував своє 100-річчя. Щоправда, за цей час команда вище другого дивізіону не підіймалася. Найкращим досягненням андалусійців в чемпіонаті є третє місце у Сегунді (другому дивізіоні Іспанії) в сезоні 1965/1966 рр. У розіграші Копа дель Рей (Кубок Іспанії) найвищою точкою для «Альхесіраса» став раунд 1/16 фіналу, де він поступався командам Примери (вищого дивізіону) – у сезоні 2003/2004 рр. «Вільярреалу» (0:1 удома) та минулого сезону учаснику групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА «Реал Сосьєдаду» (1:1 удома та 0:4 на виїзді).

Минулий сезон склався для команди загалом невдало. Посівши 16-те місце, андалусійці вилетіла із Сегунди Б (третій за силою дивізіон) до Терсери, де загалом бере участь 361 команда (18 груп по 20, 21, 22 команд). За регламентом змагань, аби повернутися до Сегунди Б, «Альхесірас» має виграти свою групу, після чого за сумою двох матчів переграти команду-переможницю однієї з інших 17-ти груп.

У своїй групі 10 «Альхесірас» на даний момент перебуває серед лідерів – після 26-ти зіграних турів (із 42-х) команда набрала 64 очки (20 перемог, 4 нічиї, 2 поразки, різниця м’ячів – 49:15), лише за додатковими показниками поступаючись «Херені», яка посідає перше місце, та при цьому випереджаючи найближчого переслідувача, «Сан-Фернандо», на 9 очок.

В останньому турі, який відбувся минулої неділі, «Альхесірас» на домашній арені розгромив «Аркос» – 4:1. Відзначимо, що цього року команда провела в чемпіонаті Терсери вже п’ять матчів, в яких виключно перемагала (різниця м’ячів – 10:2).

Головним тренером команди є 42-річний Маноло Санлукар, який раніше грав, і доволі успішно, в клубі на позиції нападника. Зазначимо, що у наставника андалусійців є повний тезка – відомий іспанський гітарист та композитор фламенко, якого в 1994 році американський журнал «Guitar Player» назвав найкращим гітаристом фламенко.

Домашньою ареною «Альхесіраса» є «Естадіо Нуево Мірадор», що замінила старий стадіон, на якому команда грала впродовж 45 років – із 1954 до 1999 років. Зараз це сучасний спортивний комплекс, здатний вмістити 7 200 глядачів, на території якого розташовані офіси клубу.

Матч «Альхесірас» – «Динамо» (Київ) відбудеться в Альхесірасі (трохи більше 80 км від Марбельї) на «Естадіо Нуево Мірадор», початок – о 20:00 за київським часом (19:00 за місцевим). Як повідомляє офіційний сайт андалусійців, квиток на матч із «Динамо» буде коштувати 5 євро. Для власників клубних абонементів, а також дітей віком до 12-ти років – вхід безкоштовний.

Пряма трансляція сьогоднішньої зустрічі на каналі Динамо Київ YouTube розпочнеться о 20:00 за київським часом.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер