Представляємо суперника: «Атлетіко Паранаенсе» (Бразилія)

Представляємо суперника: «Атлетіко Паранаенсе» (Бразилія)

Історія і факти

Офіційною датою заснування «Атлетіко Паранаенсе» є 21 березня 1924 року. Клуб був створений шляхом злиття двох команд, які представляють місто Курітіба - «Інтернасьоналя» і «Америки».

Серед досягнень «Атлетико» - титул чемпіонів Бразилії (2001). Також «урагани» (таке прізвисько закріплено за командою) 22 рази ставали чемпіоном штату Парана. Тим не менш, клуб не є найбільш титулованим у своєму штаті, поступаючись пальмою першості «Коритибі», на рахунку якої 37 титулів.

Проте «Атлетіко Паранаенсе», на відміну від своїх титулованих земляків, може похвалитися успіхами на континентальному рівні. У 2005 році «урагани» стали фіналістами Кубка Лібертадорес.

Згідно незалежним опитуваннями і рейтингами «Атлетіко» випереджає свого головного конкурента і за кількістю вболівальницької аудиторії, будучи найпопулярнішим клубом штату.

Зміна наставників і нинішнє положення справ

Після провального сезону і вильоту в серію Б в 2011 році, «Атлетіко Паранаенсе» очолив Рікардо Друбський, який повернув команду до елітного дивізіону. Вагнер Мансіні, який змінив його по ходу сезону, зайняв з «Атлетіко» призове, третє місце, що дозволило клубу взяти участь в Кубку Лібертадорес 2014.

У минулому сезоні команда, яку упродовж сезону очолювали Мігель Анхель Португаль і Доріва, задовольнялася лише восьмим місцем у серії А. В Копа Лібертадорес «урагани» завершили виступ на груповій стадії, зайнявши в ній третє місце. До плей-офф з групи вийшли «Велес» та «Зе Стронгест».

3 вересня минулого року команду очолив Клаудіней Олівейра, який тренує «Атлетіко» понині. Раніше Олівейра очолював «Сантос», «Гойас» і «Парану». Щоправда, єдині титули він завойовував лише очолюючи юнацькі команди «Сантоса».  

Персоналії

Серед лідерів команди – 27-річний голкіпер Вевертон, який за даними сайту transfermarkt є одним із найдорожчих гравців команди.

В обороні практично незамінними в минулому сезоні були досвідчений Суелітон і молодий Клеберсон. Дуже перспективним вважається 19-річний центрбек Лео Перейра.

У центральній лінії звертає на себе увагу 26-річний опорний півзахисник Дейвід, трансферна вартість якого оцінюється як найвища в команді, а також 19-річний атакуючий півзахисник Маркос Гільєрме, який провів найбільше матчів у минулому сезоні.

Серед нападників особливо варто відзначити 21-річного Дугласа Коутіньо (28 матчів, 7 голів в Серії А минулого сезону) та кращого бомбардира команди, 29-річного Клео (20 матчів, 9 голів).

Зазначимо, що у складі «Атлетіко Паранаенсе», за винятком уругвайця Лукаса Олаза, є виключно бразильці.

Підготовка до нового сезону

До нового сезону «Атлетіко Паранаенсе» готується дещо нетиповим для бразильських клубів способом, замість участі в чемпіонаті штату проводячи збори в Європі, в той час як в Кубку Паранаенсе бере участь не основний склад.

Вже не перший сезон «Атлетіко Паранаенсе» проводить збори у Марбельї. Нагадаємо, у зимове міжсезоння 2012/2013 київське «Динамо», очолюване Олегом Блохіним, зустрічалося з «ураганами» в рамках Marbella Cup-2013 та поступилося з рахунком 0:1.

У це міжсезоння команда Олівейри провела вже шість контрольних спарингів:

25.01. «Атлетико Паранаенсе» - «Бенфіка» (Луанда, Ангола) - 0:2

27.01. «Атлетико Паранаенсе» - «Гуанчжоу» (Китай) - 1:2

31.01. «Атлетико Паранаенсе» - «Сувон Самсунг Блувінгз» (Південна Корея) - 1:1

03.02. «Атлетико Паранаенсе» - «Ельфсборг» (Швеція) - 1:0

07.02. «Атлетико Паранаенсе» - «Локомотив» (Москва, Росія) - 0:0

09.02. «Атлетико Паранаенсе» - «Динамо» (Бухарест) - 3:2

Як бачимо, серед суперників «ураганів» були і ті команди, з якими в цьому році зустрічалося і «Динамо».

Цей поєдинок, як і всі спаринги нашого клубу в Іспанії, можна буде подивитися в прямій трансляції на каналі Динамо Київ YouTube.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер