Прем’єрні голи Рубена та Михалика приносять перемогу над «Таврією»!

Прем’єрні голи Рубена та Михалика приносять перемогу над «Таврією»!

Рівно місяць динамівці не знали радості перемог. Востаннє в гарному настрої «біло-сині» залишали поле 3 жовтня, в матчі Ліги чемпіонів проти чемпіонів Хорватії із Загреба.

Головний тренер «Динамо» Олег Блохін, який повернувся після хвороби до активної тренерської роботи на початку тижня, зробив помітні кадрові корективи у стартовому складі. Прогнозованою виявилася лише лінія захисту. У центрі вийшла пара Тарас Михалик-Євген Хачеріді, на флангах за відсутності травмованого Данило Сильви та дискваліфікованого Тайє Тайво зіграли Олег Гусєв та Бетао., В центрі півзахисту розташувалися Огнєн Вукоєвич та Лукман Аруна, на флангах Адмір Мехмеді та Андрій Ярмоленко. Пару нападників склали Артем Мілевський та Марко Рубен. Місце у воротах зайняв Максим Коваль. До заявки не потрапив Мігель Велозу, а в запасі залишилися воротар Олександр Шовковський та нападник Браун Ідейє (вийшов на останні дев'ять хвилин гри),. Цілком можливо, Блохін вирішив їх приберегти на дуже важливий вівторковий матч Ліги чемпіонів проти «Порту».

Гра «Динамо» в матчі з «Таврією» залишила приємне враження. «Біло-сині» постійно йшли в атаку, добре використовували простір на флангах, багато пробивали по воротах. Повною перевагою господарі володіли до 60-ї хвилини зустрічі, поки не забили другий м'яч. Потім, досягнувши прийнятного результату, до кінця поєдинку грали за рахунком.

Команди розпочали матч із пристрілок, обмінявшись ударами з дальніх дистанцій. Аруна, Ярмоленко, Назаренко... З їхніми ударами впоралися воротарі Кахріман та Коваль. Після чверті години динамівці змогли налагодити комбінаційну гру. Небезпечні моменти виникали після прострілів на лінію воротарського майданчика на Марко Рубена. У першому випадку форвард не встигнув на передачу Ярмоленка, а в другому Аруни. У компенсований до першого тайму час Рубен все ж таки домігся свого, забивши свій перший м'яч за «Динамо». Олег Гусєв пробив із лінії штрафного майданчика, Кахріман зафіксувати м'яча не зміг і верткий аргентинець (на фото), який чекав на його помилку, з метра переправив м'яча точно за призначенням! Не зменшили динамівці обертів і в другому таймі. Активно виглядав нігерієць Лукман Аруна, який починав більшість атак команди. Хоча в його діях було багато браку, але часто саме його передачі загострювали атаки команди. Звикає до нової для себе позиції лівий півзахисник Адмір Мехмеді. На межі офсайду він часто перегравав суперників, знаходячи цікаві продовження.

Перевага «Динамо» в середині першого тайму закономірно подвоїлася й на табло НСК «Олімпійський».

Капітан команди Гусєв подав із кутової позначки, а Тарас Михалик, якого ніхто не прикривав, головою пробив у дальній від себе кут! Цей гол також став для Тараса прем'єрним у нинішньому чемпіонаті. Для Олега ж, який став героєм зустрічі, цей епізод виявився другим, який призвів до взяття воріт гостей!

Розуміючи, що втрачати вже нема чого, підопічні Олега Лужного стали активніше йти в атаку. Двічі невдало здалеку пробив Назаренко, по одному разу Свенссон та Габовда...

На цьому перелік небезпечних моментів біля воріт Максима Коваля можна завершити. А ось динамівці, отримавши оперативний простір на чужій половині поля, могли ним скористатися. Удар Ярмоленка зі штрафного парирував воротар, у вигідній позиції опинився Денис Гармаш, але перетримав м'яча. Змусили понервувати голкіпера «Таврії» Кахрімана й свої гравці – Селіо та Гуменюк, захищаючись, ледь не поцілили у власні ворота.

У підсумку, «біло-сині» закономірно перемогли – 2:0. Попереду, можливо, один із найважливівших матчів осінньої частини сезону проти «Порту».

Епіцентр-Чемпіонат України. 14 тур

3.11.2012. Київ, НСК «Олімпійський».

«Динамо» – «Таврія» – 2:0 (1:0)

«Динамо»: 35.Коваль, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (19.Гармаш, 76), 13.Мехмеді, 15.Рубен (11.Ідейе, 84), 17.Михалик, 20.Гусєв (к) (23.Богданов, 70), 25.Аруна, 34.Хачеріді.

«Таврія»: 1.Кахріман, 2.Романчук, 8.Едуардо, 15.Дос Сантос, 30.Гуменюк, 4.Любичич (7.Габовда, 46), 6.Свенссон, 90.Гаджиєв (44.Путраш, 59), 27.Гомес, 17.Шиндер (10.Фещук, 83), 18.Назаренко (к).

Голи: Рубен (45 +1), Михалик (60, гольовий пас Гусєв).

Попереджені: Вукоєвич (2), Мехмеді (55) – Дос Сантос (19), Шиндер (57).

«Динамо»

 

«Таврія»

2

Голи

0

7

Удари в рамку

2

10

Кутові

6

2

Офсайди

3

7

Порушення

10

2

Попередження

2

0

Вилучення

0

56

Володіння м'ячем (%)

44

* статистика www.dynamo.kiev.ua

 www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер