Прес-конференція Мірчі Луческу перед матчем з «Барселоною» в Києві

Прес-конференція Мірчі Луческу перед матчем з «Барселоною» в Києві

- Який план вашої команди на завтрашній матч - грати на нічию або все ж ризикнете зіграти на перемогу?

- Звісно, ми хочемо виграти. Але завтра зіграють дві команди, кожна з яких має свою філософію, свої ресурси, свої ігрові ідеї. Звичайно, для нас дуже важлива перемога. Я згадую 2004 рік, коли Мессі тільки починав свою кар'єру. «Шахтар», який я тоді очолював, грав у Лізі чемпіонів з «Барселоною». Ми перемогли з рахунком 2:0, при тому, що у «Барселони» була видатна команда з Хаві та Іньєстою у складі. Мессі тоді дебютував. Це дало дуже великий поштовх розвитку футболу в Україні, тому що ми виграли в такої команди. Це був перший крок.

«Динамо» довго було відсутнє в Лізі чемпіонів. Я дуже хочу, щоб ця гра також дала поштовх у розвитку, прогресі «Динамо».

- Чи розраховуєте ви на Сидорчука в цій грі?

- Сергій ще не провів жодного тренування з командою. Тільки вчора ми отримали негативний результат тесту, сьогодні він ще пройде медогляд, після чого стане до тренувань.

Гравці, і не тільки гравці, дуже складно оговтуються від захворювання цим вірусом. Минулого тижня до обойми повернулися семеро гравців, з яких шестеро вже грали з «Інгульцем». Складність полягає в тому, що, крім того, що вони не тренувалися довгий час, вони повертаються до роботи дуже ослабленими. Відповідно, тренувальний процес доводиться будувати інакше, аби вони набрали форму. Я трохи форсував підготовку, тому що мені потрібні ці гравці. Якщо хтось із них не буде готовий, доведеться замінити іншими.

Що стосується Сидорчука і Циганкова, тільки вчора вони здали негативні тести і, у кращому випадку, якщо все буде добре, Віктор буде готовий до суботньої гри в чемпіонаті. А Сергій дискваліфікований.

- Відсутність кого з лідерів «Барселони» для вас є більш вагомою – Мессі чи де Йонга?

- «Барселона» є «Барселона». Зрозуміло, що присутність Мессі завжди дає перевагу в технічному плані, у плані творення, у плані атаки. Але водночас відсутність Мессі говорить про те, що в обороні «Барселона» гратиме якісніше. У цей клуб гравці потрапляють не випадково, клуб витрачає на трансфери великі гроші. А це значить, що всі гравці – високого рівня. Плюс талановита молодь, хоча у 21-22 роки це вже гравці з певним досвідом і майстерністю.

- На кого ви розраховуєте в центрі нападу в завтрашньому матчі?

- Це питання для себе остаточно я вирішу завтра. У нас в основній обоймі все ті ж 13 гравців, які грали з «Інгульцем». Ніхто не додався, але, на щастя, ніхто не випав. У цьому ж складі ми готуємося до гри з «Барселоною».

- Завтра особисто у вас уже буде дев'ята зустріч з «Барселоною». У чому ви бачите феномен цього клубу, який уже багато років є одним із найвеличніших клубів світу?

- Безумовно, «Барселона» - одна з найкращих команд у світі. Зрозуміло, що зараз цей клуб переживає не найкращі свої часи через низку факторів – це і питання з можливим переходом Мессі, який створює нервову атмосферу в клубі та у гравців, прихід нового тренера з новим баченням, напрацювання нових ігрових зв'язок, на це теж потрібен час. Але я впевнений, що «Барселона», як завжди, подолає цей період і повернеться на вершину.

- З огляду на відсутність у складі «Барселони» лідерів команди, ви завтра хочете просто виграти або прагнете зробити це з відчутною різницею в рахунку, тобто виграти впевнено?

- Одна справа – хотіти, а інша – зуміти. Кожна команда і кожен гравець, виходячи на поле, хоче виграти.

- Чи дивилися ви недільний матч «Барселони» з «Атлетико» і чи не плануєте взяти тактику Дієго Сімеоне за основу?

- Ми говоримо про різні команди. Не можна забувати, що «Атлетико» за останнього на цей момент придбаного гравця заплатило 126 мільйонів євро. Це говорить про рівень футболістів, які там грають. Дієго Сімеоне дуже довгий час працює в команді – майже 10 років. Він будував цю команду, організовував її, домагався результатів, аби триматися ближче до світових грандів. Вони почали витрачати гроші на рівні «Манчестер Сіті», «Барселони», побудували ультрасучасний стадіон. Тепер вони хочуть піднятися на нову сходинку – стати найкращими. У клубі створили дуже хороший план, вони поступово рухаються нагору, до чемпіонства. Судячи з того, як «Атлетико» провів матч із «Барселоною», схоже, що ця команда може в цьому сезоні стати чемпіоном в Іспанії.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер