Проект «Круглі дати». Перемога над «Зенітом» у чемпіонаті, що став золотим 55 років тому!

Проект «Круглі дати». Перемога над «Зенітом» у чемпіонаті, що став золотим 55 років тому!

Вже на початку зустрічі динамівці одразу ж показали, хто в домі господар.

В центрі поля вони утворили «тандем» Валерія Лобановського та Віктора Каневського з метою завершення в штрафному майданчику своїх атак, які команда починала з обох флангів.

Правда, перший м'яч, який влетів у сітку воріт «Зеніта», не був народжений саме цим комбінаційним початком. Просто Совейко не дуже обережно обійшовся поблизу штрафного майданчика з Лобановським, і суддя Лук'янов призначив штрафний удар. Гості вирішили не ставити стінку, і Юрій Войнов, не зволікаючи, дуже сильно і точно пробив у дальній від себе кут.

Другий гол на 50-й хвилині Каневський забив віртуозно і до того ж у класичну «дев'ятку». Третій на 76-й хвилині був проведений Лобановським головою після точної подачі Зайцева.

«Біло-сині» могли закінчити матч із ще більшою перевагою, якби Войнов, реалізуючи пенальті, не влучив м'ячем у стійку.

Підопічні В'ячеслава Соловйова провели цю стартову зустріч у такому складі: Макаров, Щербаков, Кольцов, Сучков, Войнов, Сабо, Базилевич (Трояновський, 67), Серебряников, Лобановський, Каневський, Зайцев.

Здобувши красиву перемогу 3:0, наша команда вирушила у свій перший похід за історичним прем'єрним союзним золотом. Про те, як це відбувалося в найважливіші моменти сезону 1961 року, ми вам розповімо вже в наступних матеріалах проекту «Круглі дати».

Олег Задерновський

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер