Проводжаючи 2016-й рік. Згадуємо перемогу в чемпіонаті України!

Проводжаючи 2016-й рік. Згадуємо перемогу в чемпіонаті України!

Причому перемогу в чемпіонаті України команда Сергія Реброва здобула впевнено, на сім очок випередивши найближчого переслідувача – донецький «Шахтар». Також відзначимо, що столичний клуб чемпіонство забезпечив собі достроково, за три тури до кінця чемпіонату, в домашньому матчі з полтавською «Ворсклою» (1:0), після того, як донеччани втратили очки в Одесі з «Чорноморцем» (1:1), а разом із тим і будь-які шанси наздогнати динамівців. Кияни набрали на чотири очки більше порівняно з минулим сезоном – 70 проти 66-ти.

За 26 турів турнірної дистанції наш клуб втрачав очки лише тричі: у двох матчах із «Шахтарем» (обидві поразки з рахунком 0:3) та на виїзді з луганською «Зорею» в шостому турі (нічия 0:0). В інших 23-х матчах підопічні Сергія Реброва святкували перемогу.

«Динамо» здобуло сім перемог із розгромним рахунком (із різницею у три м'ячі й більше).

На своєму полі – 13 матчів: 12 перемог, 1 поразка, різниця м'ячів – 23:4, 36 очок із 39 можливих (92,3%). На виїзді (або формально на виїзді*) – 13 матчів: 11 перемог, 1 нічия, 1 поразка, різниця м'ячів – 31:7, 34 очка з 39 можливих (87,2%).

«Динамо» мало найкращий захист, пропустивши лише 11 м'ячів за весь сезон. А якби не шість голів від «гірників», то у графі пропущені м'ячі була б ще більш приємна цифра – 5. У «Дніпра», який за цим показником посів друге місце, в пасиві вдвічі більше пропущених голів – 22. Загальна різниця забитих та пропущених м'ячів киянами – 54:11.

Таким чином, столичний клуб став другою за результативністю командою чемпіонату.

Найбільшу кількість матчів за сезон зіграв Олег Гусєв – 24, найчастіше у стартовому складі з'являвся Андрій Ярмоленко – 23, він же й провів найбільше хвилин на полі – 1998. На другому місці – Віторіну Антунеш (22 матчі та 1980 хвилин). Також Андрій став найкращим бомбардиром команди, записавши на свій рахунок 13 забитих м'ячів, – це третій найкращий показник серед усіх футболістів Прем'єр-ліги. 10 м'ячів на рахунку Олега Гусєва, 7 – у Жуніора Мораеса. Ярмоленко додав до свого активу й ще один показник – він став найкращим у складі нашої команди за системою гол+пас, набравши 24 пункти. По п'ять гольових передач віддали Денис Гармаш та Жуніор Мораес.

Найбільшу кількість жовтих карток отримали Євген Хачеріді (7) та Мігель Велозу (6), при цьому українець одного разу був вилучений із поля.

(*формально виїзні матчі з «Олімпіком» та «Металургом» відбулися на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського).

*фото В. Раснер

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер