Проводжаючи 2016-й рік. Згадуємо перемогу в Суперкубку України!

Проводжаючи 2016-й рік. Згадуємо перемогу в Суперкубку України!

У поєдинку, яким традиційно відкривався новий сезон, зустрілися чемпіон України («Динамо») та володар національного Кубка («Шахтар»). Гра за почесний трофей у сьомий раз (та вдруге поспіль) пройшла в Одесі, на місцевому стадіоні «Чорноморець».

Перед матчем відбулося нагородження лауреатів сезону 2015/2016 рр. Заслужені нагороди отримали Андрій Ярмоленко (у звітному матчі участі не брав через дискваліфікацію), який став найкращим футболістом української Прем'єр-ліги, а також Сергій Ребров, визнаний найкращим тренером.

Як зазвичай, протистояння двох найкращих клубів України вийшло бойовим та захоплюючим. Перший тайм минув у рівній боротьбі, суперники, тільки завершивши міжсезонні збори, втягувалися в ігровий ритм. Одного разу до перерви нападник «Шахтаря» Едуардо все ж відправив м’яча до воріт, зігравши на добиванні після сейву Шовковського, однак зробив він це з положення поза грою.

Після перерви «гірники» все ж домоглися свого й відкрили рахунок – Фред, отримавши м’яча у штрафному майданчику, обіграв Антунеша та точно пробив у кут воріт. Пропущений гол змусив динамівців активніше діяти в атаці, але зрівняти рахунок вдалося захиснику Домагою Віді – «паличка-рятівниця» киян вдало підключився на розіграш стандартного положення, замкнувши головою подачу з кутового.

У підсумку основний час завершився внічию, й у шостий раз в історії проведення Суперкубку України довелося визначати володаря трофею в серії пенальті. У динамівців до позначки підходили Антунеш, Морозюк, Гармаш, Хачеріді та Мораес, і лише Денис не зміг переграти Пятова. У «гірників» же не реалізували свої спроби Бернард та Селезньов – бразильцю не вистачило влучності, а удар останнього «потягнув» Шовковський, підтвердивши своє реноме спеціаліста з 11-метрових!

Таким чином, «Динамо» завоювало свій шостий Суперкубок України, перервавши гегемонію «Шахтаря», який чотири роки поспіль вигравав почесний трофей, і впритул підібрався до «гірників» за загальною кількістю Суперкубків – у «гірників» таких сім.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер