Тріумф у першому таймі та крах у другому

Тріумф у першому таймі та крах у другому

Про відповідальність, яка лежала на плечах гравців, не кажучи вже про тренерський штаб, після невдалого першого матчу в групі, говорити не будемо, а відразу вирушимо на футбольне поле.

Ігрові аспекти

Напевно, найбільш несподіваним рішенням від Блохіна став вихід на поле з перших хвилин Сергія Сидорчука, для якого цей поєдинок став дебютним на євроарені. Загалом же, у порівнянні з останнім матчем із «Ворсклою», у складі «біло-синіх» сталися чотири зміни. Вищезгаданий Сидорчук зайняв місце в центрі поля, замінивши там Вукоєвича. На лівому фланзі оборони, де в поєдинках із «Карпатами» та «Ворсклою» діяв Макаренко, грав Тремулінас, а перед ним, замість Гусєва, вийшов Ленс. Відбулися зміни й на вістрі атаки, куди повернувся Мбокані.

Не менш важливим та принциповим поєдинок із «Рапідом» був і для австрійського захисника киян Александара Драговича, якого місцева публіка зустрічала по-особливому, а саме – свистом. Збірна – одна справа, а клуб – зовсім інше.

Уже на четвертій хвилині арбітр потягнувся до кишені за жовтою карткою, яку побачив перед собою Сидорчук. Напевно, все ж позначилося хвилювання дебютанта. Тим не менше, початок тайму, та й усі перші 45 хвилин, беззаперечно залишилися за «Динамо».

Непоганий момент біля воріт «Рапіда» виник уже на 8-й хвилині, коли віч-на-віч із воротарем виходив Ярмоленко. На жаль, Андрій опинився в офсайді. Наступним же моментом динамівців був постріл Велозу з 20-ти метрів, але в рамку португалець не влучив. Дуже активним був Мбокані, який раз по раз опускався до центральної зони за м'ячем. При цьому форвард не побоювався брати гру на себе, сміливо прокидуючи м'яча повз кількох суперників. Лівим флангом підключався Тремулінас, але попервах його передачам бракувало точності.

А от як не забив Ленс на 15-й хвилині після прострілу справа – відомо йому одному. Адже ніхто не заважав голландцю завдати акцентованого удару метрів із 11-ти. Замість цього Джермейн просто махнув повз м'яча...

Гол же прийшов із лівого флангу, де продовжував створювати проблеми своїм колегам за амплуа Тремулінас. Француз пройшов флангом та прострілив до району 11-метрової позначки. Мбокані та Беланда до м'яча не дотягнулися й, здавалось би, момент завершився, але з-за спини захисника виринув Ярмоленко й сильно в дотик пробив у протихід воротарю – 1:0 на користь «Динамо».

Менше трьох хвилин знадобилося командам, щоб знову змінити рахунок. Саме командам, адже в гольовій атаці динамівців ключову роль зіграли захисники «Рапіда». Беланда перед штрафним майданчиком далеко відпустив від себе м'яча, а захисник, вибиваючи сферу в дотик, поцілив у голову Дібона. Ну а вже безпосередньо від голови Кристофера «круглий» влетів у ворота. Новота, який спостерігав за всією цією ситуацією, відверто не очікував подібного розвитку подій. Напевно, не лише він один.

Третій м'яч просто зобов'язаний був забивати Мбокані, але пробив повз дальній кут у дуелі з воротарем. «Рапід» же в першому таймі запам'ятався одним-єдиним дальнім ударом Бургшталлера поруч зі стійкою. Найікавіше же було попереду...

У другій 45-хвилинці все перевернулося догори дригом. Неозброєним оком було помітно, що динамівці абсолютно з іншим настроєм повернулися на поле. Якщо годину тому в очах хлопців було видно вогники, то тепер вони згасли. Очі ж палали у футболістів «Рапіда». Можливо, кияни занадто рано повірили в перемогу.

Знервованості до гри додав швидкий гол господарів. Лівий захисник віденської команди Палла підключився флангом та сильно навісив до штрафного майданчика. Тремулінас банально не доскочив до м'яча, а Бургшталлер, замикаючи дальню стійку, переправив м'яча в порожній кут воріт.

Гол додав упевненості «Рапіду», який усе більшими силами наступав. Динамівці час від часу намагалися організувати якісь контратаки, але за винятком моменту-близнюка в Ленса, який, як і в першому таймі, махнув ногою повз м'яча після прострілу з правого флангу, нічого створити не спромоглися. Ще одним величезним мінусом «Динамо» є неефективне виконання штрафних та кутових, яких за 90 хвилин було більше десятка!

У поті чола працював Коваль, який під кінець матчу врятував «Динамо» після класного удару зі штрафного Бойда. Не врятували ситуацію й заміни Блохіна. Якщо вихід Вукоєвича в перерві замість Сидорчука виглядав цілком логічним, та й заміну Ленса на Гусєва можна було передбачити, то пасивність Аруни, який урятував тренера в Полтаві, цього разу відверто розчарувала.

Останні хвилини, судячи з усього, знову стають справжньою хворобою для киян. У них у цьому сезоні «біло-сині» вже багато пропустили, не став винятком і матч із «Рапідом», коли в компенсований час Триммель позбавив «Динамо» перемоги. 2:2 – чергова невдача команди Блохіна, втрачені очки та провалений другий тайм.

Ключовий момент

Результат зустрічі вирішив гол Триммель на 4-й компенсованій хвилині. Гравець «Рапіда» увірвався до штрафного майданчика й влучним ударом головою замкнув подачу з флангу на дальню стійку.

Топ-персона

Найкращим гравцем матчу визнаємо лівого захисника «Рапіда» Палла, який відзначився одразу двома результативними передачами-близнюками.

Ліга Європи УЄФА. Група G. 2-й тур

03.10.2013 р. м. Відень. Стадіон «Ернст Хаппель Штадіоні», 34500 глядачів.

«Рапід» – «Динамо» – 2:2 (0:2)

«Динамо»:
Коваль, Данило Сильва, Хачеріді, Драгович, Тремулінас, Велозу, Сидорчук (Вукоєвич, 46), Беланда, (Аруна, 74), Ярмоленко (к), Ленс (Гусєв, 87), Мбокані.

«Рапід»: Новота, Берендт, Зоннляйтнер, Палла, Дібон, Пецос, Шауб, Бойд, Забітцер, Триммель (к), Бургшталлер (Грозурек, 74).

Голи: Ярмоленко (30), Дібон (34, автогол) – Бургшталлер (53), Триммель (90+4).

Попередження: Сидорчук (4), Вукоєвич (84), Коваль (90+1) – Зоннляйтнер (40), Берендт (43), Бойд (52), Шауб (72).

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер