Різниця між Сьоміним та Блохіним на прикладі «Зорі»

Різниця між Сьоміним та Блохіним на прикладі «Зорі»

Трохи менше року тому «Динамо» потрібна була перемога в Луганську не менше, ніж зараз. Проте «біло-сині» під керівництвом Юрія Сьоміна зробити цього не спромоглися, завершивши поєдинок із безрадісними нулями на табло. Ще більше гіркоти у шанувальників команди викликала сама гра з мінімумом гравців, орієнтованих на атаку, та великою увагою, яка приділялася обороні.

Команда Юрія Вернидуба, яка легко впоралася минулого травня із завданням відібрати важливі очки у киян, і перед звітною зустріччю будувала амбітні плани на майбутню зустріч. Але не так сталося, як гадалося. Потихеньку звільняючись від вантажу, що дістався йому у спадок, Олег Блохін прикладом та результатом показав, у чому полягає різниця між побудовою гри ним та його російським попередником.

Про це трохи пізніше, а поки поглянемо на стартову диспозицію «біло-синіх». У порівнянні з попереднім матчем, у команді відбулися значні зміни. Тарас Михалик пропускав гру через автоматичну дискваліфікацію, а зимові новачки Євген Селін та Роман Безус втратили свої місця у стартовому складі. Відповідно повернулися до числа перших 11-ти
Лукман Аруна та Андрій Ярмоленко, які відбули одноматчеву дискваліфікацію, а місце на лівому фланзі оборони знову було довірене Тайє Тайво.

Ігрові аспекти

Багато людей перед грою передбачали, як же вирішить завдання з формування центральної осі своїх оборонних порядків Олег Блохін. Забігаючи наперед, можна сказати, що йому це вдалося на «відмінно», адже
бразильсько-хорватська зв'язка в особі Данило Сильви та Домагоя Віди, яка вперше працювала разом, лише у стартові 5-10 хвилин зустрічі відчувала цілком зрозумілий період непорозуміння, після чого відпрацювала доволі дисципліновано й надійно.

У відповідь на згадуваний стартовий натиск господарів динамівці відповіли комбінаційною контргрою, в якій перші скрипки грали Тайє Тайво, Лукман Аруна та Денис Гармаш. Складалося в них це по-різному.
Тайво, який змінив на лівому фланзі Євгена Селіна, десять разів узяв участь в атакуючих діях команди, сім із яких були невдалими. Його співвітчизник Аруна, навпаки, часто вступав у боротьбу, вигравав м'ячі та завдавав, немов із пращі, удари в рамку воріт Сантіні. Найуспішнішим із них був Денис Гармаш, який не лише був у 90% випадків першим на підборі, а й уміло знаходив гострі продовження на підступах до штрафного майданчику «Зорі». Якщо сюди ще додати флангову активність із правого краю тандему Гусєв Ярмоленко, то буде зрозумілим, чому, немов картковий будиночок, уже в першому таймі розвалилася оборона господарів.

Перший м'яч луганчани отримали на 29-й хвилині після того, як буквально в дотик комбінація, яку розпочав Гармаш, була продовжена з лівого флангу Брауном Ідейє та завершена Ярмоленком.

Після цього гольові моменти біля воріт «Зорі» почали виникати загрозливо часто
для команди Вернидуба. Перераховувати їх не має особливого сенсу, а от справжню майстерність форварда, продемонстровану Ідейє, відзначити все ж необхідно. За шість хвилин до завершення першої половини зустрічі Браун, отримавши з глибини поля зручну передачу від Олега Гусєва, увірвався до штрафного майданчика з лівого флангу, фінтом прибрав захисника та майстерно спрямував м'яча в дальній кут 0:2!

В останні секунди тайму гостям удалося забити втретє, але все завершилося скасуванням голу через офсайд та жовтою карткою за суперечки з арбітром Гармаша, якого Олег Блохін передбачливо замінив у перерві на Сергія Сидорчука.

У другому таймі динамівці з перших хвилин почали грати за рахунком, більше приділяючи часу обороні. У «Зорі» при цьому мало що складалося в плані створення моментів біля воріт Коваля, у той час як «біло-сині» ближче до завершення зустрічі ловили луганчан на контратаках, забиваючи при цьому красиві м'ячі.

Спочатку на 80-й хвилині Мехмеді запустив флангом Безуса, Роман прострілив у центр штрафного майданчика луганчан, де вчасно опинився Ідейє, якому гольове чуття допомогло оформити дубль.

За вісім хвилин хорватський голкіпер луганського клубу Сантіні вийняв учетверте м'яча зі своїх воріт. Роман Безус (на фото) змістився з лівого флангу до центру вздовж лінії штрафного майданчика й класним обвідним ударом спрямував шкіряну сферу за призначенням, забивши тим самим свій перший гол в офіційних матчах за «Динамо»!

Як виявилося, це ще не був кінець. На четвертій компенсованій хвилині Ідейє знайшов у штрафному майданчику Ярмоленка, Андрій одним рухом прибрав Ігнатьєвича, й тому нічого не залишалося, окрім як покласти на газон форварда гостей пенальті. Вирок чітко виконав штатний пенальтист «Динамо» Олег Гусєв 5:0!

Ключовий момент

Головним у цьому матчі стала, насамперед, зарядженість гравців «Динамо» на атаку. Напевно, вболівальники із задоволенням відзначили, що від боязкої, оборонної тактики сьомінського зразка цього разу не залишилося й сліду.

Топ-персона

Опинитися в потрібний час й у потрібному місці
ось головне завдання форварда.

Андрій Ярмоленко продемонстрував це в минулій грі повною мірою. Сам він, забивши перший гол, поклав початок розгрому суперника, він же його й завершив, заробивши пенальті й давши можливість забити Гусєву, а вболівальникам вкотре згадати хіт гурту «Чайф».

Прем'єр-ліга. 25-й тур

20.04.2013. м. Луганськ, стадіон «Авангард». 20,200 глядачів

«Зоря»
«Динамо» 0:5 (0:2)

«Зоря»: Сантіні, Ярмаш, Шунич, Білий, Ігнатьєвич, Грицай, Ліпартія (Ференчак, 71), Любенович (Болі, 51), Хомченовський, Каменюка (к), Данило (Ідахор, 61).

«Динамо»: Коваль, Гусєв (к), Данило Сильва, Віда, Тайво, Велозу, Гармаш (Сидорчук, 46), Аруна (Безус, 61), Мехмеді (Алієв, 82), Ярмоленко, Ідейє.

Голи: Ярмоленко (29, пас Ідейє), Ідейє (39, пас Гусєв, 80, пас Безус), Безус (88), Гусєв (90+4, з пен.).

Попередження: Білий (60), Ігнатьєвич (90+3)
Гармаш (45).

Статистика матчу
 

«Зоря»

Статистика

«Динамо»

0

Голи

5

2

Загалом ударів

13

0

Удари в рамку воріт

12

2

Удари повз ворота

1

1

Кутові

9

2

Офсайди

7

12

Порушення правил

11

2

Жовті картки

1

0

Червоні картки

0

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер