Рекордна перемога в сезоні!

Рекордна перемога в сезоні!

Відповісти на неї можна було лише переконливою перемогою.

Гра у Відні проти «Рапіда» стала для Олега Блохіна черговою поживою для роздумів в пошуку оптимального складу. Вдатися до ротації тренера підштовхувала як гра підопічних, так і ситуація з дискваліфікованими. Євген Хачеріді та Браун Ідейє не мали права зіграти у звітній грі, а загалом у порівнянні з грою в столиці Австрії наставник провів чотири заміни. Цікаво, що всі вони стосувалися лінії оборони.

Після півторамісячної перерви у ворота повернувся Олександр Шовковський, замінивши Максима Коваля, який провів дев'ять поспіль матчів. Ще три ротації складу стосувалися квартету захисників. На флангах замість Бенуа Тремулінаса та Данило Сильви вийшли Євген Макаренко та Олег Гусєв, а в центрі пару Александару Драговичу склав Домагой Віда.

Ігрові аспекти

Розвиток подій на полі в першому таймі не давав нудьгувати на трибунах найвірнішим уболівальникам «Динамо», які, незважаючи на всі негаразди, вирішили підтримати улюблену команду. Вже на 4-й хвилині навіс із флангу Джермейна Ленса ударом головою замикав Дьємерсі Мбокані, але м'яч пройшов трохи вище поперечини. Потім Юнес Беланда пробивав із 12-ти метрів – м'яч летів у кут, але, зачепивши руку захисника, пішов за межі поля. Арбітр цей момент проґавив, а от у попередньому, коли Сергій Сидорчук у підкаті вибив м'яча з-під ніг Болбата, вгледів порушення правил, причому покаравши попередженням не лише Сидорчука, а й Олега Гусєва, який зреагував на «з'ясування стосунків».

На 19-й хвилині донеччани залишилися в меншості. Джермейн Ленс із легкістю втік від захисника та виходив віч-на-віч із голкіпером, але на підступах до штрафного майданчика його збив Голайдо, за що достроково залишив поле. Завершився епізод чудовим ударом зі штрафного Андрія Ярмоленка. М'яч у польоті зачепив «стінку», змінив напрямок польоту та влетів у залишений Бандурою кут. 1:0!

За шість хвилин динамівці подвоїли свою перевагу. У контратаці Мбокані прострілив у центр, Ленс зіграв на випередження та в дотик спрямував м'яча у ворота! Динамівці зразка нинішнього сезону не були б схожі на себе, якби своїми руками не додали інтриги до поєдинку. На 40-й хвилині Лазич на лінії воротарського майданчика переграв Драговича й без перешкод спрямував м'яча повз Шовковського.

Другий тайм став справжнім бенефісом «біло-синіх». Наші гравці, легко долаючи опір суперника, забивали м'ячі на будь-який смак. Сім забитих м'ячів в одному таймі – такого столичні прихильники футболу не бачили вже багато років. Ледь не кожен удар по воротах Бандури завершувався зміною рахунку на табло. Загалом за матч динамівці завдали 16 ударів у рамку воріт, дев'ять із яких стали результативними!

Третій гол у ворота «Металурга» забив Беланда, замкнувши витончене закидання до штрафного майданчика від Мбокані.

Результативним виявився період із 62-ї до 67-ї хвилини, коли м'яч тричі побував у воротах гостей. Ленс, Ярмоленко та Аруна буквально нокаутували суперників. Особливо ефектним виявився удар від Лукмана, який забив із 25-ти метрів після розіграшу штрафного!

На 73-й хвилині Беланда став першим динамівцем, який забив у сезоні три м'ячі в одному матчі! Асистував марокканцю Гусєв, який повноправно господарював на правому фланзі протягом усіх 90-та хвилин зустрічі. А завершив цей феєричний для «Динамо» вечір Мбокані, увірвавшись до штрафного майданчика й більярдним за точністю ударом забивши дев'ятий гол своєї команди!

Ключовий момент

Скоротивши рахунок перед свистком на перерву, тренери «Металурга» напевно налаштовували гравців на подальші звитяги в атаці. Наміри були розбиті вже на третій хвилині другого тайму. Беланда відновив різницю в два м'ячі, зробивши важливий крок до найбільшої перемоги «Динамо» в сезоні.

Топ-персона

Усі дев'ять забитих динамівцями м'ячів стали наслідком прекрасної колективної та індивідуальної гри киян. Вище за будь-які похвали зіграв атакуючий квартет Ярмоленко-Беланда-Ленс-Мбокані.

Перші троє записали до свого активу сім м'ячів, а Дьємерсі виступав їм асистентом, віддавши чотири (!) результативні передачі, а на довершення забивши красень-гол!

Прем'єр-ліга 2013/14. 12-й тур

06.10.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський», 14,935 глядачів.

«Динамо» – «Металург» (Д) – 9:1 (2:0)

«Динамо»: 1.Шовковський (к), 24.Віда, 6.Драгович, 27.Макаренко, 20.Гусєв, 16.Сидорчук, 4.Мігель (Аруна, 54), 90.Беланда, 10.Ярмоленко (77.Цуріков, 70), 7.Ленс (99.Дуду, 72), 85.Мбокані.

«Металург» (Д): 12.Бандура, 84.Голайдо, 2.Барановський, 44.Прийма, 15.Зотов, 33.Мамутов (90.Тимофієнко, 54; 19.Даніель, 58), 14.Александре, 9.Лазич (к), 36.Полюлях, 77), 8.Нельсон, 50.Болбат, 10.Мораєш.

Голи: Ярмоленко (21, 64), Ленс (27, 62), Беланда (48, 71, 73), Аруна (67), Мбокані (89) – Лазич (40).

Попереджені: Сидорчук (13), Гусєв (13) – Барановський (29), Прийма (75), Нельсон (81).

Вилучений: Голайдо (19).

Статистика (у дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Металург»

9 (2)

Голи

1 (1)

60 (60)

Володіння м'ячем (%)

40 (40)

22 (8)

Загалом ударів

15 (12)

16 (5)

Удари в рамку воріт

7 (6)

6 (3)

Удари повз ворота

8 (6)

6 (5)

Сейви

7 (3)

5 (4)

Кутові

3 (2)

3 (2)

Офсайди

1 (0)

13 (7)

Порушення правил

19 (10)

2 (2)

Жовті картки

3 (1)

0 (0)

Червоні картки

1 (1)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер