Роман БЕЗУС: «Був упевнений, що переграємо «Тун»

Роман БЕЗУС: «Був упевнений, що переграємо «Тун»

- Головне, що виграли, значить – усе гаразд. Добре грали, створювали моменти, три м'ячі забили, були ще можливості відзначитися, але не реалізували. Але й 3:0, гадаю, рахунок хороший. Це важлива для нас перемога.

- Здалося, що в першому таймі не дуже вдавалося «розхитати» суперника...

- Головне, що Андрію Ярмоленко вдалося забити красивий м'яч після Дня народження. У 24 роки удар з'явився (посміхається). Від імені всіх вітаю його з голом та з перемогою.

- У роздягальні Андрія привітали?

- Ми і вчора вітали, і сьогодні. Добре, що вдалося піднести в подарунок перемогу. Також, напевно, кожен щось дарував окремо. Я не буду казати, який подарунок я зробив (посміхається).

- Перед матчем не було якогось особливого тиску через те, що матчі з «Туном» можуть стати визначальними?

- Звичайно, настрій був не найкращим, тому що відступати вже нема куди. Якщо чесно, у мене особисто була впевненість, що ми їх маємо переграти.

- Яке завдання вам дав Олег Блохін, коли виходили на заміну?

- Я вийшов грати на позиції правого півзахисника. Мав перекрити лівий фланг суперника, щоб вони не дуже підключалися до атак, і, загалом, попереду грати.

- По грі «Тун» особливих проблем не створив?

- «Тун», загалом, непогана команда. Якісь напівмоменти в них були, але нічого серйозного так і не створили. Напевно, тому що ми добре грали в обороні. А оборона починається з атаки. Вважаю, «Динамо» виглядало сильніше й заслужено перемогло.

- Що сказав Олег Блохін після матчу?

- Він задоволений, усіх привітав з перемогою. Нагадав, що в нас у неділю наступна гра з «Іллічівцем».

- «Тун» потрібно перегравати й на виїзді?

- Ми на це сподіваємося й будемо готуватися. Звичайно, розслаблятися не можна, ми виграли лише одну гру в Лізі Європи. Нічого страшного в усіх трьох суперниках немає. Потрібно виходити та грати в хороший футбол, здобувати перемоги.

- Як змінилася гра команди у порівнянні з попередніми двома матчами?

- Я би не сказав, що вона змінилася. Ми з великим рахунком виграли у донецького «Металурга», переграли «Арсенал» 2:0. Сьогодні в нас було дуже багато моментів. Тож, вважаю, малюнок приблизно однаковий вимальовується. Просто сьогодні ми ще більш уважно й обережно зіграли в обороні. У суперника серйозних моментів не було, на відміну від попередніх наших поєдинків.

- Два тижні тому в матчі з «Рапідом» «Динамо» також вело в рахунку 2:0, але в підсумку зіграло внічию. Чи не виникало цього разу сумнівів щодо підсумкового результату?

- Ні. У Відні було якесь невезіння, трохи розслабилися. Я дивився цю гру по телевізору в лікарні, й можу сказати, що абсолютно нічого не передбачало лиха. Але потім пропустили гол, у суперника почали з'являтися моменти. Нічия з «Рапідом» – справа випадку, сьогодні ж ми довели справу до логічного завершення. Свою роль зіграли заміни – Сидорчук віддав, Гусєв забив.

- Блохін учора сказав, що жодної кризи в «Динамо» не було. А якщо щось і було, то вже минуло?

- Дай Боже, щоб минуло. Якщо судити за результатами, то якийсь час їх не було. Зараз прийшли перемоги, з'явилася впевненість. Дай Боже, щоб і надалі так продовжувалося, щоб ми забули про попередні невдачі. Але, загалом, моментів у нас у кожному матчі багато. У цьому плані, начебто, все гаразд.

- Прийнято рішення, що збірна зіграє з французами на «Олімпійському». Як сприйняли цю новину?

- Від вас уперше її почув. Я гадаю, це добре. Якщо прийде сімдесят тисяч уболівальників, це буде свято і для них, і для всієї країни. Навіть для тих українців, які не мешкають в Україні та не зможуть потрапити на стадіон, але всі будуть вболівати та підтримувати нас. А сімдесят тисяч – це, напевно, в два рази більше, ніж могло б зібратися в іншому місті, на іншому стадіоні.

- Але ставлення до поєдинків з французами не надто оптимістичне...

- Нагадайте, а на якому вони місці в рейтингу ФІФА перебувають? (посміхається) Здається, нижче нас, тож нам нема чого лякатися. Це жарт, звичайно. У французів хороша команда, але хто сильніший, побачимо лише 19-го листопада. Я думаю, не варто опускати голову, потрібно грати. У нас також є чудові гравці, які забивають такі ж м'ячі. Як Андрій сьогодні. Тож суперника поважаємо, але не боїмося.

- А що необхідно зробити, щоб пройти французів за сумою двох матчів?

- Забивати м'ячі, перемагати. Гадаю, тренер Фоменко нам підкаже, що та як краще робити. У команді зараз немає песимістичного настрою. Думаю, навпаки, всі відчувають, що є шанс, хлопці будуть віддаватися на полі в цих іграх до останнього. Будемо старатися, а як складеться, побачимо.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер