Семеро динамівців зіграли за збірну України проти Казахстану

Семеро динамівців зіграли за збірну України проти Казахстану

У середу, 1-го вересня, збірна України провела свій четвертий поєдинок відбору ЧС-2022 проти збірної Казахстану, який відбувся у Нур-Султані.

Нагадаємо, що три попередні кваліфікаційні поєдинки «синьо-жовтих» проти Франції на виїзді та Фінляндії і Казахстану вдома завершилися внічию з однаковим рахунком 1:1.

Звітну гру активніше розпочали українці, і вже на 2-й хвилині повели у рахунку. Яремчук прийняв передачу від Караваєва перед штрафним майданчиком господарів, підробив м’яч грудьми та з лету відправив його майже у верхній кут воріт. Надалі перевага «синьо-жовтих» була вражаючою, а кількість небезпечних моментів біля воріт суперника просто шаленою. Двічі м’яч навіть приймав на себе каркас воріт після ударів Соболя та Ярмоленка, але до другого забитого м’яча справа так і не дійшла, хоча складалося враження, що наша збірна просто змітала на своєму шляху суперника, який не міг навіть перейти середину поля.

Втім, досить швидко господарі оговталися і у середині тайму змогли вирівняти гру. А згодом навіть завдати кілька ударів по воротах П’ятова. Але усі вони були з дальньої дистанції та особливої небезпеки у собі не несли. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги України 1:0.

Другий тайм пройшов у більш спокійному темпі, українці лише іноді «вибухали» гострими та стрімкими атаками, причому кілька разів наші футболісти відверто «вибачили» суперника, пробивши несильно з вигідних позицій, тож воротар господарів зміг забрати м’яч. А ось випад суперника ледь не завершився для нашої команди плачевно: партнери довгою передачею вивели Аймбетова до воріт, і той відправив м’яч у сітку. Але після перегляду VAR взяття воріт не було зафіксоване, адже футболіст казахстанської збірної опинився в офсайді.

Але цей момент був дзвіночком, на який наші хлопці мали звернути увагу. Ледь не у наступній своїй атаці пройшла схожа передача з глибини поля, і цього разу Валліулін уникнув офсайду та переграв П’ятова у ближньому бою, зрівнявши рахунок. Одразу після цього гості з подвійними силами пішли уперед. Близькими до того, аби забити були Циганков та Ярмоленко, але після їхніх виходів один на один із воротарем і ударів м’яч лише трохи розминувся зі стійкою.

А у компенсований час на полі розгорнулася справжня драма: на третій хвилині Сікан, здавалося, вирвав перемогу для своєї команди, проштовхнувши м’яч у ворота з близької відстані. Але через хвилину казахстанці змогли зрівняти рахунок – дубль оформив Валліулін, забивши у схожому стилі, як і перший свій м’яч: він відгукнувся на передачу партнера з глибини та вразив ближній кут. А через кілька секунд після того, як гості розвели м’яч у центрі поля, пролунав фінальний свисток.

У матчі взяли участь сім представників «Динамо». П’ятеро з них – захисники Віталій Миколенко, Ілля Забарний та Олександр Караваєв, півзахисники Віталій Буяльський та Сергій Сидорчук – вийшли на поле у стартовому складі. Троє з них відіграли весь матч, Буяльський був замінений на 59-й хвилині, а Сидорчук – на 75-й на динамівця Шапаренка. Ще один представник нашої команди - півзахисник Віктор Циганков - з’явився на полі на 59-й хвилині.

Кваліфікація до ЧС-2022. Група D

Казахстан - Україна – 2:2 (0:1)

1.09.2021. Нур-Султан, «Астана-Арена»

Україна: П’ятов, Соболь (Сікан, 82), Миколенко, Забарний, Матвієнко, Караваєв, Зінченко, Буяльський (Малиновський, 59), Сидорчук (Шапаренко, 75), Ярмоленко (к), Яремчук (Циганков, 59).

Голи: Валіуллін (74, 90+5) - Яремчук (2), Сікан (90+3).

Попередження: Васильєв (43), Покатилов (90+2) – Миколенко (52), Зінченко (74).

Фото Павла Кубанова, УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер