Сергій МЯКУШКО: «Я відчуваю, що додаю»

Сергій МЯКУШКО: «Я відчуваю, що додаю»

- Сергію, розкажи про свої враження від перших зборів у складі основної команди?

- Цікаво вперше поїхати на збори з основною командою. Звичайно, це щось нове для мене. Цікаво слухати таких тренерів, як Сергій Ребров, Рауль Ріанчо, Сергій Федоров, тренуватися під їхнім керівництвом. Вони мені постійно підказують, допомагають. У них великий досвід, вони багато знають у футболі – це відразу відчувається. Я намагаюся брати для себе з цих зборів по максимуму, намагаюся максимально відповідально ставитися до тренувань, уважно слухати тренерів та чути, що вони кажуть, застосовувати це на тренуваннях та в іграх.

- Як оціниш півсезону, проведені в «Говерлі»?

- Для мене це були хороші півроку, хороший досвід. Були цікаві, хороші матчі, причому не лише коли ми вигравали, але й коли програвали.

- Гол, який ти забив «Шахтарю», став, мабуть, найяскравішим моментом, точкою першої половини сезону, проведеної в Ужгороді. На цей матч налаштовувався по-особливому?

- Я налаштовуюсь на кожен матч професійно, чи то вирішальний матч сезону, чи то товариська зустріч. Намагаюся максимально викладатися та взяти для себе щось у кожній грі, тому що футбольне життя дуже коротке. Тому хочу якомога швидше зростати, швидше брати все від тренувань та ігор, увесь час удосконалюватися. Налаштовувався, знав, що гра проти «Шахтаря» буде важкою, оскільки це останній матч за ці півроку, ще й такий серйозний суперник. Цікаво було перевірити свої сили на тлі такого суперника.

- Чи була в тебе розмова з В'ячеславом Грозним за підсумками часу, проведеного в «Говерлі»?

- Так, В'ячеслав Вікторович зателефонував мені на Різдво, привітав мене та мою сім'ю. Мені було дуже приємно, що тренер подзвонив. Він побажав мені, щоб я не зупинявся, намагався прогресувати, щоб так само працював. Сказав, що в мене хороші дані для того, щоб стати хорошим футболістом. Нагадав мені, що головне – думати на футбольному полі та віддаватися грі, професійно ставитися до футболу.

- Те, що разом із тобою за «Говерлу» на правах оренди грали ще семеро динамівців, тобі допомогло?

- Звичайно, легше було адаптуватися в команді, адже вже практично половину я знав. Деяких гравців добре розумів, відчував у футбольному сенсі.

- Як ти відчуваєш, за останні півроку ти додав у своєму рівні?

- Я відчуваю, що додаю. Кожні півроку не проходять даремно. Головне, що немає травм, і що мені дають грати. Намагаюся прогресувати. Я вдячний В'ячеславу Вікторовичу за те, що він дав мені шанс, ставив мене до складу з першої гри. Він весь час розмовляв зі мною, підказував, вказував на помилки. Я вдячний йому за цей досвід, за ту роботу, яку він провів.

- Як ти дізнався про те, що полетиш на збори з першою командою?

- Я розмовляв із Сергієм Станіславовичем, і він мені сказав, що я полечу з першою командою. Сказав ще, щоб я зателефонував тренеру з фізпідготовки, взяв у нього програму на відпустку та виконував її. Це було, здається, 10 грудня.

- Зараз на зборах рівень навантажень найбільший, з яким раніше тобі доводилося зустрічатися?

- Навантаження абсолютно нормальні, легко переношу їх, до того ж у нас є відновлення, є лікарі, масажисти. Вони нам дуже допомагають, я їм за це дуже вдячний. Переважно нам кажуть, щоб ми віддавалися в іграх, тому що кросів мало, й необхідний кілометраж ми маємо набігати в іграх. Намагаємося робити все так, як каже тренер. Не скажу, що зовсім легко, є приємна втома після роботи. Але я вважаю, втома й має бути.

Зате зараз багато ігор. Це, мабуть, перші збори, в яких так багато ігор. І це класно, тому що так ми можемо набирати кондиції через ігри, замість того щоб бігати кроси. Для мене це, мабуть, найкращі збори. Приємно працювати в такій команді – з такими тренерами, з такими хлопцями, з таким колективом.

- Чи легко тобі адаптуватися до манери гри команди, постійного контролю м'яча?

- Насправді мені подобається такий футбол, коли більше контролюють м'яч, намагаються його зберегти, грають низом у пас в один-два дотики, грають у швидкий футбол. Це набагато краще, ніж бити вперед або оборонятися всією командою. «Динамо» грає у відкритий, швидкий футбол. І мені хотілося би грати в такий футбол.

- Які позиції на полі ти вважаєш для себе ідеальними?

- Я звик грати на атаку, на лівому фланзі півзахисту або на правому. Колись раніше грав у центрі півзахисту, кілька ігор за «Динамо-2» провів у нападі.

- За підсумками матчів на зборах твоя гра отримала дуже хороші відгуки як від представників преси, так і від уболівальників. Як ти сам оцінюєш свою гру й як її оцінили тренери?

- Дякую всім, хто позитивно відгукнувся про мою гру. Мені дуже приємна така оцінка. Але я вважаю, що мені ще потрібно виконати дуже великий обсяг роботи. Сергій Станіславович та Рауль стежать за моєю грою, вказують мені на помилки, я їм дуже вдячний за це. Завдяки такому підходу я розумію, чого від мене вимагають, та намагаюся виконувати це. Спочатку було важко увійти до структуру гри, але з тренуваннями стає легше, я починаю розуміти, що вони від мене вимагають, та намагаюся виконувати це в іграх, на тренуваннях. Але, звичайно, я сам відчуваю, що можу грати набагато краще.

Ігор Бондаренко з Марбельї

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер