Сергій РЕБРОВ: «Ця перемога важлива, в першу чергу, для самих гравців»

Сергій РЕБРОВ: «Ця перемога важлива, в першу чергу, для самих гравців»

- Чи вважаєте ви, що сьогодні Дерліс Гонсалес провів один із найкращих своїх матчів? Він віддав дві гольових передачі та був визнаний найкращим гравцем матчу...

- Для цього ми й брали цього футболіста. Будь-якому гравцю потрібен час. Згадайте, скільки часу знадобилося Андрію Ярмоленко, щоб він заграв та став тим, ким він є зараз. Ми віримо в Гонсалеса. Сьогодні він продемонстрував свої найкращі якості та допоміг команді. Всі хвилини, які він провів на полі, він грав на команду. Вважаю, в певній мірі він зробив підсумковий результат, як і вся команда.

- Що з Гармашем?

- У нього травма, два тижні тому він отримав пошкодження, й сьогодні не зміг вийти на поле.

- Чи можна сказати, що сьогодні команда повністю виконала вашу установку?

- Якщо перемогли, мабуть, виконали на всі 100%, і не лише установку. Вона є допомогою хлопцям на полі. Але в цій команді, вважаю, зібрані дуже індивідуально сильні футболісти, ми їм допомагаємо й, думаю, чимось вони сьогодні скористалися. Ця перемога важлива, в першу чергу, для них самих. На полі було все не так просто. Ми з вами говоримо про красиву перемогу, але було помітно, наскільки хлопцями довелося важко, особливо в останні хвилини. Вчора навіть на тренуванні всі відчули, наскільки складно. Таке повітря вологе, що вже в першому таймі вони витратили багато сил. Але продовжували працювати на команду й заслужили на цей результат.

- «Маккабі» сьогодні виглядав саме так, як ви очікували?

- Я сказав на флеш-інтерв'ю, що ми очікували дещо інший склад. Але травмувався гравець середини поля, у складі не вийшов Бен Хаїм II, якого я вважаю одним із найкращих нападників. Він вийшов у другому таймі та продемонстрував таку швидкість, що справедливо вважається одним із провідних гравців «Маккабі». Але, загалом, не думаю, що господарі чимось здивували. Вони грали вдома, намагалися контролювати м'яч, але не завжди це їм вдавалося. Звичайно, ми намагалися забрати у них м'яч та вести гру, думаю, у другому таймі це вдалося більшою мірою. Ми забили другий м'яч та мали моменти, щоб відзначитися ще.

- Посміхніться, розслабтеся, ви же перемогли...

- У мене все добре, я посміхаюся. Але ми серйозними речами займаємося.

- Судячи зі складу, який виставив «Маккабі», вони вас побоювалися...

- Не думаю, що це був захисний склад. Гравець, який опустився грати з Ярмоленком, – швидкісний футболіст, він намагався нейтралізувати нашого Андрія. Напевно, у складі не знайшлося іншого футболіста, який володіє такою швидкістю, тому його відсунули в оборону. Коли вийшов Бен Хаїм II, «Маккабі» проводив хороші контратаки, інша справа, що ми їх зупиняли, але кілька разів вони все ж завершували їх. Не вважаю, що господарі грали сьогодні лише від оборони, особливо у другій половині першого тайму, коли вони перехопили ініціативу, й ці 15-20 хвилин були непростими для нас.

- Антунеш на позиції півзахисника – це експеримент чи вимушений крок?

- Просто я бачив, що в Антунеша достатньо сил, для нас було важливо якісно оборонятися. Віда знає, як грати на позиції лівого захисника, й до Антунеша жодних претензій не було. Ми зробили таку заміну, тому що було важливо компактно оборонятися, й Антунеш на цій позиції виглядав доволі гідно.

- Як ви оціните гру Олександра Шовковського, зокрема, його гру на виходах?

- Якщо команда не пропустила, зіграла «на нуль», напевно, у цьому велика заслуга воротаря та всіх хлопців. Не можу зараз згадати всі моменти, в яких Саша грав на виході, але, як на мене, жодних проблем не було.

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер