Сергій РЕБРОВ: «Ми дозволили «Манчестер Сіті» використати його сильні сторони»

Сергій РЕБРОВ: «Ми дозволили «Манчестер Сіті» використати його сильні сторони»

- Потрібно визнати, на жаль, що ми справедливо програли цю гру. Але програли через свої помилки, дозволивши «Манчестер Сіті» використати його сильні сторони. Пропустили в першому таймі два голи, але в другому змогли розслабитися, перехопити ініціативу та скоротити рахунок. Була можливість забити й другий гол, але при цьому пропустили у свої ворота третій. На мій погляд, ми сьогодні отримали хороший досвід.

- У чому причина заміни Гармаша й чому ви кожному з нападників дали провести по тайму?

- Денис хороший хлопець, але у нього є своє бачення футболу. Він зробив усе, втрачаючи м'яч, щоб «МанСіті» проводив контратаки. Мені складно було його замінювати, знаючи його душу та характер. Але не залишається вибору, якщо футболіст випадає з командної гри. Після сьогоднішнього матчу Денис має зрозуміти, що його роль на полі - грати лише на команду. У нього дуже високий потенціал.

Що стосується Теодорчика, його заміна запланована не була. Ви знаєте, що Мораес отримав травму на зборі, причому доволі серйозну. Він сам каже, що ще не в повному обсязі готовий, а після матчу сказав, що ще більше посилив свою травму. Поставили до стартового складу Теодорчика, але він не увійшов у гру.

- Часто українські команди невдало виступають у перших раундах єврокубків після зимової перерви. Тренери це пов'язують із браком ігрової практики...

- Самі бачили, що сьогодні ми грали з дуже серйозним суперником. Після того, як дозволили йому на початку матчу провести кілька контратак, ми ще й втратили впевненість. Із ситуацією з тривалою зимовою перервою ми нічого зробити не можемо. Минулого року ми починали ще раніше. Перемогли «Генгам» та «Евертон»... Сьогодні ж ми грали з однією з найкращих команд Європи. Ви всі бачили потенціал «Манчестер Сіті», особливо в атаці. Ми програли дуже сильній команді. Але було б некрасиво казати, що програли лише через тривалу перерву.

- Чого не вистачило, щоб після забитого м'яча провести ще один?

- Нам не вистачає досвіду виступів на такому рівні. Моменти були, але забити другий м'яч не змогли, ніхто не поставив завершальну «крапку». Звичайно, на нашій грі позначалося, що це перша офіційна гра в році. Я радий, що хлопці старалися атакувати, створювали моменти та забили м'яч. Могли й рахунок зрівняти. Будуть моменти - прийдуть і голи.

- Готуючи команду до другої частини сезону, враховували, що після гри з «МанСіті» будуть ще три місяці турнірної дистанції?

- Не можу сказати, що команда виявилася неготовою фізично до цієї гри. Варіювати навантаження можна не лише під час зборів, але й по ходу сезону. Будемо сподіватися, що бажання, з яким гравці працювали на зборах, вистачить на весь сезон.

- Чи задоволені ви грою Андрія Ярмоленка й чи впорався він із покладеними на нього завданнями?

- Якщо команда програла, значить, ніхто з гравців не впорався. Збоку Ярмоленка я бачив і бажання, і старання. Він робив для команди все, що міг, особливо в другому таймі. Якщо він вийшов у стартовому складі, значить, був на 100% готовий до гри. Важливо, що Ярмоленко витримав усі 90 хвилин. Якби у мене залишалася можливість проводити заміни, я би замінив Андрія за 15-20 хвилин до кінця матчу. Все ж таки, це ключовий гравець нашої команди. Радий, що сьогодні обійшлося без травми, сподіваюся, вони оминуть Андрія й по ходу сезону.

- Чому в матчі не брав участі Сергій Сидорчук?

- Він пропустив перший збір, на другому, напевно, форсував підготовку. Те ж саме сталося з Яковенком, який після вчорашнього тренування сказав, що не зможе зіграти. Футболістам, які повністю не пройшли міжсезонну підготовку, непросто відразу витримувати такі навантаження.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер