Сергій РЕБРОВ: «Потрібно все забути та готуватися до гри з «Челсі»

Сергій РЕБРОВ: «Потрібно все забути та готуватися до гри з «Челсі»

- Важко коментувати цю гру. Звичайно, вітаю «Шахтар» із заслуженою перемогою. Ми не виконали план на гру, те, про що ми домовлялися. Всі голи «Шахтар» забив після контратак, і провів ще мінімум десять контратак. Це найсильніша їхня зброя. На жаль, ми заслужено програли. Хочу вибачитися перед уболівальниками, ніхто не очікував такої гри. Футболісти засмучені, й ми засмучені. Сподіваюся, через цю гру ми краще підготуємося до «Челсі». Сьогодні ще можна попереживати, але завтра потрібно все забути та починати підготовку до гри з «Челсі», хоча ми її вже давно почали. Потрібно забути цю жахливу гру. У чемпіонаті нічого страшного не сталося, у нас рівна кількість очок із «Шахтарем», і вся боротьба ще попереду. Краще програти один раз із рахунком 0:3, ніж три рази по 0:1.

- У матчах між «Шахтарем» та «Динамо» давно не було такої великої переваги однієї з команд. «Шахтар» вас чимось здивував або вони просто набагато краще провели гру?

- Я не думаю, що у «Шахтаря» була велика перевага, особливо в першому таймі. Напевно, після другого пропущеного м'яча ми пішли забивати та пропустили доволі багато контратак. Я вважаю, що ми втратили ключового гравця в центрі поля, Сергія Рибалку. Дійсно, через нього йшла вся гра, він був агресивним та інтенсивним. Сьогодні, на жаль, Мігель на цій позиції не впорався. Я не хочу переходити на персоналії, тому що дивитися матч із кромки поля та аналізувати – це різні речі. Але «Шахтар» дійсно мав перевагу в центрі поля, коли Гладкий скидав м'ячі, а Тейшейра тікав у контратаки. Всі це бачили, й ми це визнаємо.

- Чи не здається вам, що однією з причин поразки стало те, що «Динамо» поступилося у швидкості та при стандартних положеннях?

- Це не секрет, що у «Шахтаря» дуже швидкісні гравці в атаці. Ми про це попереджали гравців, але на полі інколи буває важко сконцентруватися. Коли ти втратив якусь упевненість та концентрацію, то гравці вже не так добре один одного розуміють. На такій швидкості потрібно допомагати один одному, підстраховувати, однак цього, на жаль, не було. Зараз складно все це аналізувати, потрібно подивитися матч, статистику. А говорити зараз про це не дуже нормально.

- Чому підписання нового контракту не стало стимулом для Ярмоленка показати сьогодні на полі більше, ніж зазвичай?

- Я вважаю, що він показував достатньо. Ярмоленко – один із наших провідних гравців, і, звичайно, будь-яка команда, яка грає проти нас, звертає на це увагу. У першому та в другому таймі біля Ярмоленка завжди були мінімум двоє гравців, непросто грати за такої опіки. Я не вважаю, що в Андрія не було мотивації. Він сьогодні старався, для нього будь-яка гра з «Шахтарем» є принциповою. Він засмучений так само, як і всі.

- Коли Гармаш та Сидорчук отримували м'яч, то дуже часто очима вони шукали на полі Ярмоленка. Чи не вважаєте ви, що команда дуже залежить від Андрія, а протилежний фланг атаки сьогодні повністю провалив гру?

- Через Олега в першому таймі також йшло достатньо атак, він достатньо працював. Я не помітив, що Гармаш шукав лише Ярмоленка. Так, Сидорчук доволі часто грав саме на Андрія, але вони добре взаємодіють, і я це чудово знаю. Напевно, це не так погано. Інша справа, що коли Андрій отримував м'яч, то в нього не було простору. Коли простір у нього був, він його використовував, та створювалися моменти.

- Сьогоднішня гра нагадала матчі «Динамо» на «Донбас-Арені», коли пропускався один м'яч, а потім за інерцією на контратаках більше. Чому сьогодні не було на полі лідера оборони Євгена Хачеріді, а також лідера в центрі поля Сергія Рибалки?

- Рибалка отримав травму, його не було навіть у заявці. На жаль, після гри збірної він звернувся до лікарів, і виявилося, що у нього мікронадрив. Але ми сподіваємося, що він одужає до матчу з «Челсі». Що стосується Хачеріді... У нас достатньо кваліфікованих захисників. Драгович грає у збірній Австрії, яка пройшла на чемпіонат Європи. Віда – основний захисник збірної Хорватії. Якщо у Хачеріді буде таке ж бажання грати та боротися за місце в основному складі, а у цього гравця потенціал величезний, то я сподіваюся, що після сьогоднішньої гри він вийде на тренування та буде доводити, що це його місце. Я на це сподіваюся, й хочу це побачити. Женя – це, дійсно, гравець дуже високого рівня та потенціалу, але тільки якщо він хоче грати. Я дуже чекаю, що він після цієї гри захоче довести, як він потрібен команді.

- Чи не стало для вас несподіванкою, що «Шахтар» отримав перевагу на лівому фланзі своєї атаки, тому що Бернард дуже часто перегравав Данило Сильву? Чи стала для вас несподіванкою сильна гра Бернарда, який міг і не з'явитися на полі, якби був здоровий Тайсон?

- Напевно, за замовчуванням гравець, який викликався та грав у збірній Бразилії, є потенціально сильним гравцем. Він швидкісний, він добре бачить поле. Ми про це знали, й наші футболісти теж. Напевно, Данило Сильві в певній мірі було незручно, можливо тому, що його не страхували. Тому що коли йде швидкісна атака, дуже важко зупиняти гравців один в один. А гравці «Шахтаря» завжди дуже успішно грають один в один на чужій половині поля. Напевно, у швидкості програв не лише Данило Сильва, але й уся команда. Не лише лівий фланг, але й правий.

- Судячи з ваших різких слів на адресу Хачеріді, складається таке відчуття, що із захисником сталося щось серйозне. Не могли би ви прояснити ситуацію?

- У мене немає з ним жодного конфлікту. Повірте, будь-який тренер не ворог собі. Якщо він бачить, що гравець потенційно сильніший, віддається на тренуваннях та доводить своє місце в основному складі, то він буде грати. Я й раніше казав, що в нас практично кожен гравець виступає за національну збірну своєї країни. У Хачеріді є хороша конкуренція. Якщо він її витримує, то він грає. Те ж саме стосується й Драговича, й Віди. Вони мають доводити в кожному тренуванні, в кожному матчі. Я сподіваюся, що після цієї гри кожен футболіст, який не потрапив до складу, не буде на мене ображатися, а буде виходити на тренування, працювати та доводити, що він має грати в цій команді. Я на це сподіваюся й я буду цьому лише радий.

- Як ви поясните те, що стадіон був заповнений лише відсотків на 60?

- А як я можу це пояснити?! Напевно, всі чекають на матч із «Челсі». Зараз занадто багато топ-матчів, у тому числі Ліги чемпіонів.

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер