Сергій РЕБРОВ: «Дуже важливо не дозволяти «Маккабі» проводити швидкі контратаки»

Сергій РЕБРОВ: «Дуже важливо не дозволяти «Маккабі» проводити швидкі контратаки»

- Чотири роки тому ви, даючи оцінку «Маккабі», сказали, що їхня гра нагадує вам міні-футбол. Які асоціації «Маккабі» викликає у вас зараз? Наскільки команда змінилася?

- Тоді я мав на увазі, що це технічна команда, яка намагається грати в короткий пас. Зараз це інша команда – вони гідно зіграли у кваліфікації Ліги чемпіонів, пройшли гідних суперників. Команда грає в динамічний футбол, плюс, у складі є дуже хороші, індивідуально сильні футболісти.

- Характеризуючи «Порту», ви казали, що, незалежно від виконавців, структура гри незмінна. Чи можна сказати те ж саме про «Маккабі»? Чи здатне «Динамо» змінювати свою модель гри по ходу матчу залежно від подій на полі?

- Думаю, може, й ми це демонстрували ще минулого сезону. Я казав так про «Порту», тому що в них на лавці сидять такі футболісти, що кого не заміни – нічого не зміниться. Напевно, у «Маккабі» такої лавки немає. Є кістяк команди, причому серйозний. Але я бачив не так багато запасних футболістів. У деяких іграх була ротація. Складно казати, як «Маккабі» може змінюватися. Роблячи висновок із тих матчів, які я бачив, це організована команда із сильною лінією атаки. Ми це показали своїм хлопцям та розібрали. Дуже важливо не дозволяти цьому супернику проводити швидкі контратаки.

- Поява Шовковського на прес-конференції – ознака того, що він буде завтра в основі? Після помилки Рибки в матчі з «Порту», можливо, він вийшов у вас із довіри?

- Якщо Шовковський прийшов на прес-конференцію, значить, заслужив. Він – символ «Динамо», й це добре. У нас є день, і ми вирішимо, хто з польових гравців та воротарів буде грати. Навіщо зараз про це розмовляти? Що стосується Рибки, це була не лише його помилка, а всієї команди. Всі голи, які ми пропускаємо та забиваємо, це заслуга та провина всієї команди.

- Два тижні тому проти «Порту» дуже якісну гру продемонстрував Гармаш. На тлі нього інші партнери виглядали не настільки переконливо. Чи побачимо ми завтра більш збалансовані дії всієї команди?

- Я сподіваюся на це. Вам здалося, що деякі зіграли не на дуже високому рівні... Так, Денис виокремлювався. Але ми стартували в Лізі чемпіонів, хвилювання є у кожного футболіста, особливо, граючи проти «Порту» – команди, яка добре контролює м'яч. Вважаю, ми виглядали гідно. Не хочу зараз згадувати ту гру, ми її розібрали та готуємося до наступної. Сподіваюся, завтра ви побачите, що «Динамо» буде більш збалансованим.

- Гармаш сказав, що ймовірність його появи на полі завтра 50 на 50%. А що ви можете сказати?

- Ви же отримали інформацію з перших вуст. Я на нього розраховую. Зараз він вийде на тренування, подивимося. У нас усі ключові гравці, не думаю, що три тижні тому ви казали, що Денис на 100% ключовий гравець. У нас дуже хороша конкуренція в центрі поля. Не вважаю, що є велика проблема, якщо один гравець випав. Ярмоленко випав перед грою з «Порту». Безумовно, для нас це велика втрата, але команда гідно з цим упоралася, гідно зіграла.

- Чи можна сказати, що Сидорчук уже в оптимальних кондиціях?

- Йому немає після чого відновлюватися. Він через травму пропустив один тиждень, була незначна травма, після якої він уже за чотири дні тренувався. Після чого йому відновлюватися?

- У матчі «Челсі» – «Маккабі» було видно, що гравці англійців дуже швидко вривалися до штрафної зони, й гравці «Маккабі» змушені були порушувати правила або грати на межі фолу. Ви звертали на це увагу під час підготовки?

- Я візьму вас до своєї команди аналітиком. Ви правильно помітили. Ми проаналізували багато матчів, показували хлопцям і хороші якості суперника, й ті, якими можна скористатися. У будь-якій грі потрібно вриватися до штрафного майданчика, інакше як забити м'яч? Звичайно, потрібно вриватися, й «Челсі» це продемонстрував.

- Кого з футболістів «Маккабі» ви би взяли до своєї команди?

- Мені дуже подобається нападник Захаві, який не лише багато забиває, але й багато працює, асистує. Проте, не можу сказати, що взяв би точно його до «Динамо».

- Влаштувала би вас завтра нічия?

- Дивлячись, як буде складатися гра. В матчі з «Порту» ми всі розраховували на перемогу, але пропустили м'яч за 10 хвилин до кінця й уже були раді нічиєї. Ніхто не знає, що буде завтра. Заради перемоги ми віддамо всі сили. Ми сюди приїхали, щоб спробувати виграти.

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер