Сергій РЕБРОВ: «Цей збір показав, що всі мають величезне бажання грати» (+ ВІДЕО)

Сергій РЕБРОВ: «Цей збір показав, що всі мають величезне бажання грати» (+ ВІДЕО)

- Сергію Станіславовичу, вам довелося зробити корективи у програмі першого збору через скасування останнього контрольного матчу. Це суттєво вплинуло на програму підготовки?

- Нічого страшного не трапилось. Думаю, ми зіграли достатню кількість контрольних матчів за цей збір. Сьогодні вранці хлопці провели двохсторонкку, зігравши по 40 хвилин та замінивши, таким чином, товариську зустріч.

- В останньому матчі Андрій Цуріков відіграв усі 90 хвилин на проблемній позиції лівого захисника. Які його шанси врешті-решт заповнити цю вакансію?

- Шанси є в усіх, і Андрій – не виняток. У мене немає претензій ні до кого з хлопців. Цей збір показав, що всі мають величезне бажання грати, й я радий, що на кожній позиції в нас є конкуренція. Дійсно, за рахунок цієї конкуренції всі футболісти в нашій команді зростають. Я бачу настрій хлопців під час тренувань. Вони дійсно борються за місце в основному складі.

- У спарингах Бетао грав і в центрі захисту, і на правому фланзі. На якій позиції ви його бачите та як оцінюєте його роботу?

- Бетао пропустив тривалий період, і зараз йому потрібно певний час, щоб повернути ті кондиції, які у нього були. Я радий, що він старанно працює та створює конкуренцію. Це досвідчений гравець, який може стати в нагоді будь-якій команді, звичайно, в тому числі й «Динамо». Звичайно, те, що він великий період своєї кар'єри провів у нашому клубі та знає, що цей клуб значить для нас всіх, є для нього додатковим плюсом. Це футболіст, який сприяє підтриманню хорошого мікроклімату в нашій команді.

- Мякушко та Калитвинцев грали й на правому фланзі оборони, й на лівому. Ви робите ставку на універсалізм або експериментуєте, шукаєте оптимальні позиції для кожного з них?

- Так, за великим рахунком, немає великої різниці між позиціями правого та лівого півзахисника. Наприклад, у нас Ярмоленко, ударна нога якого – ліва, грає на правому фланзі. Олег Гусєв виходить і на правому фланзі оборони, і на лівому. У цьому різниці немає. Для того й потрібні збори, щоб перевірити хлопців на різних позиціях. Я думаю, у проведених матчах ми отримали достатньо інформації. Я радий, що хлопці з розумінням до цього ставляться. Я не вважаю, що щось кардинально відрізняється у гра лівим та правим півзахисником. Вони до цих позицій пристосовані.

- Як буде побудована робота на другому зборі? Якою буде його основна спрямованість, та чим робота буде відрізнятися від роботи на першому зборі?

- Спрямованість буде та ж сама, тільки хлопці будуть отримувати більшу кількість ігрового часу в товариських матчах. Грати кожен із них буде вже не по 45 хвилин, а по 70-90. Будемо поступово підводити команду до важливих матчів чемпіонату та, звичайно ж, до перших двох ігор у Лізі Європи.

- Ви вже визначилися зі списком гравців, які будуть працювати на другому зборі?

- Поїдуть практично всі ті ж самі гравці. Можливо, буде лише одна-дві зміни.

- Тобто всі ці гравці є вашою основною обоймою, й ви їх не поділяєте на перший та другий склади?

- А хіба якийсь тренер поділяє своїх гравців на перший та другий склади на міжсезонному зборі? Має бути здорова конкуренція, від цього всі лише виграють. На зборі не може бути поділу на перший склад та другий. Хто буде сильніший, хто буде краще працювати, той і буде грати. Я вважаю, що це нормальна практика для всіх клубів.

- Як плануєте провести кілька вихідних днів?

- Удома в мене теж є справи, турботи. Тож знайду, чим зайнятися.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер