Сергій РИБАЛКА – «Колективний портрет»

Сергій РИБАЛКА – «Колективний портрет»

Після впевнених виступів за київське «Динамо» всі шанувальники його гри з нетерпінням чекали дебюту бойового гравця середини поля в національній збірній країни. Сталося це 31 березня 2015 року в домашній товариській зустрічі з командою Литви (1:1). Незважаючи на значимість прем'єрного для нього матчу, сам Сергій після його завершення залишився доволі самокритичним: «Мені потрібно було допомагати обороні та намагатися грати на атаку. Як мені здалося, в середині поля не було взаєморозуміння. Я почувався не в своїй тарілці, тому дебютом залишився не дуже задоволений».

Упевненості у своїх силах він набував поступово, особливо впевнено провівши матчі відбору на Євро-2016 проти Македонії в гостях та Словенії вдома.

Обидва завершилися впевненими перемогами «жовто-синіх» 2:0 та якісною грою мобільного й завжди готового до боротьби Рибалки (зріст 176 см, вага 68 кг), що дозволило йому зробити наступний висновок: «Відчуття відрізняються. Зараз почуваюся комфортно, багатьох хлопців знаю, тому з адаптацією або освоєнням немає жодних проблем».

Загалом на шляху до Франції 25-річний півзахисник оборонного плану зіграв 6 матчів (362 хвилини) та, провівши від дзвінка до дзвінка складну двоматчеву дуель у плей-оф зі Словенією, разом із усіма своїми партнерами по команді розділив непередаване відчуття переможного завершення надважливої місії: «Було дуже радісно та приємно досягти такого результату - вийти до фінальної частини Євро. Привітань було дуже багато! Привітав тренер, президент... Було приємно почути такі слова. Команда заслужила на них своєю грою!».

Яким же бачать Сергія Рибалку наші підписники в клубних соціальних мережах? Надаємо їм слово для доповнення «колективного портрета» нашого динамівця.

kuznetsov_

Впечатляет то, насколько хорошо он читает игру, его видение поля, умение нестандартно отдать точную передачу.

andrey_zakharchenko15

Однозначно, игрок основного состава, должен со Степаненко образовать железобетонный центр поля.

Вова Ситниченко 

Начало атаки! Пас вразрез! Диагонали! Отлично видит поле!

Alexandr Ribachok 

Незамінний!

Сергей Кучма 

Рыба-жги! Удачи и без травм!

Євгенія Воронова 

Головне - пройти весь шлях на Євро без травм! І пройти цей шлях якнайдалі !!! Програма-мінімум - чвертьфінал :-)

Як досягти успіху на французьких полях? Ось рецепт від Сергія Рибалки, який у 2009 році вже вигравав чемпіонат Європи, правда на юнацькому рівні: «Ми маємо менше помилятися у простих ситуаціях. Потрібно зіграти максимально компактно, не допускати розривів між лініями. Крім того, не можна давати розвертатися нападникам суперника обличчям до наших воріт. Думаю, успішного результату можна досягти за рахунок бажання, самовіддачі, боротьби. Також не можна дозволяти супернику грати у свою гру. Якщо ми все це виконаємо, то зіграємо добре».

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

* коментарі наведено мовою оригіналу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер