Сергій СИДОРЧУК: «Від дебюту емоції позитивні»

Сергій СИДОРЧУК: «Від дебюту емоції позитивні»

Він зробив свій внесок у загальну перемогу, а коли емоції вгамувалися, розповів про свої відчуття та враження:

- Почуття залишилися найкращі й позитивні, оскільки команда перемогла. Коли будемо розбирати гру, звичайно, подивимося й помилки, зрозуміло, що вони були, від цього нікуди не дітися. Але, загалом, гадаю, дебют можна вважати вдалим.

- Коли дізналися, що потрапите до числа стартових 11-ти футболістів? Відчували заздалегідь, що це станеться?

- Ні, особливого передчуття не було. Дізнався в день гри від Олега Блохіна о другій годині дня. Він викликав нас із Велозу до себе й повідомив, що ми складемо пару опорних півзахисників у сьогоднішньому матчі. Також сказав, щоб я не хвилювався, грав, як умію, й не перегорів до гри.

- Це звичайна практика, що Блохін викликає футболістів на подібні індивідуальні бесіди перед матчем?

- Так, він збирає та спілкується з кількома гравцями за лініями – захисниками, півзахисниками, нападниками... Тому це не новинка.

- Перед виходом на поле, напевно, все одно хвилювалися?

- Звичайно! Гадаю, лише мертві не хвилюються. Звичайно, як можна не хвилюватися, коли виходиш в основному складі такої команди, як «Динамо», разом із такими партнерами? Мимоволі підсвідомо виникають думки, щоб нічого не зіпсувати, зіграти якнайкраще й допомогти колективу. Але коли торкнувся м'яча, мандраж минув. У цьому заслуга й досвідченіших хлопців, які мені підказували на полі. Відчував підтримку Андрія Ярмоленка, позаду допомагав Женя Хачеріді.

- Ви мали замінити за позицією Дениса Гармаша. Як, відчуваєте, впоралися?

- Це буде оцінювати тренер. Мені здається, що Денис поки сильніший за мене, тому він і грає постійно в основному складі. Мені же ще потрібно зростати й багато чому вчитися у більш досвідчених футболістів, переймати їхню майстерність.

- Яку установку давав вам тренер перед грою? Що входило до ваших обов'язків?

- Я мав намагатися стримувати швидкі контратаки суперника, адже в «Іллічівця» активні фланги, щоправда, у другому таймі це не дуже добре вдавалося. Перший тайм уся команда провела набагато краще. Можливо, мені ще варто було краще розпоряджатися м'ячем, забезпечувати передачами партнерів.

- Окрім руйнування, ви брали участь майже в кожній атаці команди, для вас перебувати в центрі подій – звична річ?

- Так, інакше навіщо грати у футбол? Звичайно, хочеться колись і до м'яча доторкнутися (посміхається). Не лише ж бігати весь час навколо та грати у відборі. Я вже казав, що будь-якому футболісту хочеться й грати на атаку, я не виняток, для мене це також цікаво. Тому намагався грати в пас, хоча відчуваю, що не все складалося.

- Після гри Олег Блохін якось оцінив ваш дебют?

- Він просто подякував за перемогу. Не думаю, що це була найкраща гра команди, за яку варто хвалити. Для нас на першому місці зараз результат, ми його досягли, тому, поки все добре. Про мене особисто тренер нічого не казав, адже потрібно оцінювати всю команду загалом, а не конкретних футболістів.

- Чи готові ви в останніх двох матчах так само брати ініціативу на себе й допомагати команді?

- Звичайно, мені хочеться грати. Як кажуть, апетит приходить під час їжі. Зрозуміло, мені дуже хочеться взяти участь в останніх матчах сезону. Але визначати будуть тренери, як вони вирішать, так і буде.

www.fcdynamo.kiev.ua

* Фото А.Лукацький

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер