Сергій СИДОРЧУК: «У матчі з «Туном» нам потрібна лише перемога»

Сергій СИДОРЧУК: «У матчі з «Туном» нам потрібна лише перемога»

Стабільно хороша гра молодого динамівця не залишилася непоміченою тренерським штабом національної збірної України. Він отримав від наставника Михайла Фоменка перший у своїй кар'єрі виклик до головної команди країни. І не на звичайний товариський матч, а відразу на дуже відповідальні поєдинки раунду плей-оф відбору на чемпіонат світу проти збірної Франції, за якими, без сумніву, буде спостерігати вся футбольна Європа! Про те, як він сприйняв цю новину, Сергій розповів кореспонденту офіційного сайту «Динамо»:

- Що відчуваєте, дізнавшись про те, що вас уперше викликали до національної збірної України?

- Я дуже радий, правда, ви собі не можете уявити, наскільки. Навіть не знаю, що ще сказати (посміхається). Це дуже приємна новина, я дуже задоволений. Навіть розгубився спочатку, коли дізнався. Чесно кажучи, це стало для мене сюрпризом. Можливо, десь глибоко у підсвідомості така думка виникала, але серйозно я про це не думав та не міг припустити.

- Чи не бентежить, що суперник більше, ніж серйозний – збірна Франції?

- Ні, навпаки, буде цікаво перевірити свої сили на тлі такого серйозного опонента. Хоча, хто знає, можливо, для мене цей перший збір буде просто ознайомчим. Подивимося, я сам ще нічого не знаю, ще не встигнув до кінця усвідомити, що сталося.

- Чи готові дебютувати в поєдинку з таким сильним суперником?

- Звичайно, готовий, якщо тренер довірить. Хочеться, щоб збірна України потрапила до Бразилії на чемпіонат світу. Для цього потрібно «лише» переграти французів за сумою двох матчів (посміхається). Те, що суперники ставляться до нас скептично та трохи зверхньо, може зіграти з ними злий жарт. Ми же будемо намагатися скористатися недооцінкою з їхнього боку та довести їм зворотне.

- Як вважаєте, завдяки яким матчів на вас звернув увагу Михайло Фоменко?

- Не знаю, складно сказати, запитайте краще у нього самого (посміхається).

- До матчів із французами «Динамо» ще доведеться зіграти в Лізі Європи проти «Туна». З яким настроєм вирушаєте до Швейцарії?

- Звичайно, після поразки від «Зорі» настрій не найкращий, але настрій на майбутній поєдинок у Лізі Європи бойовий.

- Яке враження залишили швейцарці після домашнього матчу?

- Непогана, організована команда. Ми й перед першою грою добре знали їх сильні та слабкі якості, оскільки детально розбирали цю команду на теоретичних заняттях. У четвер будемо намагатися провести таку ж гру, як у Києві. Наскільки я знаю, вони приймають своїх суперників на новому стадіоні зі штучним покриттям. Я не бачив їхній газон, скоріше за все, він достатньо високої якості, якщо УЄФА дозволяє їм на ньому грати в єврокубках. Подивимося.

- Чи не вплине остання поразка від «Зорі» на моральний стан команди?

- Гадаю, не має, все ж таки, це два різних турніри. Нам потрібна лише перемога, будемо серйозно налаштовуватися, тож жодного негативного впливу з боку не має бути.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер