Сергій РЕБРОВ: «Гра сьогодні вдалася»

Сергій РЕБРОВ: «Гра сьогодні вдалася»

- У першу чергу, дякую вболівальникам, які прийшли та заповнили стадіон. «Динамо» – «Шахтар» – це завжди свято, й, я впевнений, гра сьогодні вдалася. Був і гол, були моменти, була напружена, жорстка, безкомпромісна боротьба. Дякую хлопцям за те, що вони витримали цей натиск. Все ж таки, те, що ми з 2011-го року не вигравали у «Шахтаря», в будь-якому разі на них тиснуло, незважаючи на останні успішні ігри.

Звичайно, дякую хлопцям за те, що вони відновилися через два дні після гри зі «Стяуа» – це дуже важко відразу зіграти важливий матч проти «Шахтаря». Дякую їм за те, що вони віддали всі свої сили.

- Кажуть, що переможний склад не змінюють, але ви все ж зробили одну заміну, випустивши Мігеля, про якого казали раніше, що йому останнім часом не вистачає мотивації. Ця проблема вже в минулому?

- Дійсно, я казав, що після чемпіонату світу у Мігеля не було такого настрою, як раніше, бажання працювати на команду. Напевно, це минуло. Я на це сподіваюся, й по сьогоднішній грі це було видно. На жаль, поки йому ще не вистачає сил, у другому таймі було видно, що він підсів. Зараз я бачу вогонь в його очах, він готовий повернутися, але, на жаль, він пропустив доволі великий період підготовки. Втім, я радий, що сьогодні він вийшов та віддав усі сили.

- Як з'явилася ідея з напрацюванням оригінальних розіграшів кутових, коли гравці кучкуються у штрафному майданчику суперника, а потім різко розбігаються?

- Ми з Раулем дуже багато працюємо над стандартними положеннями. Я радий, що останнім часом ми почали втілювати їх на полі, створювати гостроту після стандартів.  Сьогоднішній гол після кутового – не виняток. Саме після таких кутових, із таким розташуванням футболістів, ми створювали моменти.

- Сидорчук після гри зі «Стяуа» казав, що основна проблема «Динамо» в захисті – це стандарти. Чи змінилося щось на краще за цей короткий період?

- Я вам поясню, в чому тут проблема. Проблеми зі стандартами виникають у другому таймі, коли ми проводимо заміни. Ті гравці, які виходять на заміну, не завжди правильно розуміють те, що ми їм пояснюємо. У грі з «Карпатами» була така проблема у другому таймі, коли нам мало не забили. Те ж саме було у грі проти «Стяуа». Звичайно, ми акцентували увагу наших гравців на цьому, пояснювали, що ті футболісти, які виходять на заміну, мають розуміти, що вони мають робити, виконувати захисні функції тих людей, яких вони змінюють. Сьогодні це більш-менш вдалося.

- Луческу заявив, що на гру вплинуло незаслужене, на його думку, вилучення. Ви з ним погоджуєтеся? Чи справедлива червона картка?

- Це важко коментувати. Коли протягом багатьох сезонів за будь-які порушення практично не давали картки, то сьогодні їх було достатньо як з одного, так і з іншого боку. На жаль, раніше вони були лише з одного боку. Сьогодні була одна червона, зазвичай, в іграх «Динамо» та «Шахтаря» їх буває більше. Я радий, що наші хлопці тримали себе в руках. Не було фолів нишком або відверто жорстоких. Справді, була чоловіча боротьба. А те, що вилучили Шевчука – думаю, що він награв на червону картку. Взагалі, я не бачу в цьому проблеми. Я ніколи не скаржився на суддівство, хоча воно часто було неприхильним до нас. Сьогодні суддівство, думаю, було об'єктивним. Те, що жовтих карток було багато як з одного, так і з іншого боку, – абсолютно нормально для такого матчу.

- Який стан Макаренко, який повернувся до Києва після операції? І в якій формі Хачеріді, який провів кубковий поєдинок, але після цього не грав. Як скоро він зможе повернутися до основного складу?

- Що стосується Жені Макаренко, я радий, що він сьогодні повернувся та заходив до роздягальні, радий, що операція пройшла успішно. Про терміни відновлення поки важко говорити, мабуть, не менше трьох місяців. Я сподіваюся, що він буде готовий швидше, адже Женя – професіонал.

Щодо Жені Хачеріді – він тривалий час був травмований, і зараз він не готовий працювати на сто відсотків. Не можна ризикувати людьми, в такій зустрічі зі «Стяуа» або «Шахтарем» випускати неготових на сто відсотків людей. Тим паче, до двох центральних захисників в останніх іграх практично не було претензій. Ризикувати Євгеном навіть напередодні ігор збірної України я не готовий.

- Чи справді Мбокані відновиться швидше, ніж це планувалося раніше?

- Наш лікар літав до Франції, перевіряв його стан та залишився задоволеним. Він залишився задоволеним його роботою, тим станом, в якому він зараз перебуває. Він навіть випереджає терміни відновлення. Після ігор збірної він повернеться до розташування команди, буде вже тут проходити курс лікування та намагатиметься якомога швидше відновитися.

- На жаль, містер дуже болісно пережив поразку своєї команди, шукав у ній винних та так поспішав, що навіть не захотів відповідати на запитання журналістів. Дякую вам за відповіді та з перемогою!

- Повірте, у тренера, який програє таке дербі, ніколи немає хорошого настрою. У мене був такий самий настрій, коли ми влітку програли Суперкубок, хоч я й знайшов якісь слова. Я працював із багатьма тренерами, коли був гравцем, і знаю, що багато тренерів тримають усе всередині, не викидають назовні. Нічого в цьому страшного я не бачу. Напевно, він важко пережив цю поразку.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер