Сергій РЕБРОВ: «Мені не зовсім зрозуміла позиція «Зорі»

Сергій РЕБРОВ: «Мені не зовсім зрозуміла позиція «Зорі»

- Насамперед, я хотів би пояснити нашу мотивацію, коли ми прийняли рішення звернутися до Прем'єр-ліги з проханням призначити датою проведення матчу із «Зорею» 13 вересня.

По-перше, відразу 11 гравців нашої команди залучені до матчів за свої збірні. Причому, деякі з них свої поєдинки проведуть навіть не сьогодні, а завтра, й відповідно повернуться до розташування «Динамо» лише в середу ввечері.

По-друге, наступного тижня нам доведеться провести дуже важливий матч проти «Ріу Аве», яким ми беремо старт у груповому турнірі Ліги Європи. Цей поєдинок пройде в Португалії, а летіти до місця проведення цієї зустрічі ми будемо п'ять годин. Враховуючи цю обставину та ступінь важливості для нас майбутнього поєдинку, ми вирушимо до Португалії за два дні до зустрічі з «Ріу Аве».

Враховуючи два цих чинника, ми й прийняли рішення відправити до Прем'єр-ліги прохання про перенесення матчу із «Зорею» на 13 вересня. І, думаю, це цілком зрозуміле й обґрунтоване рішення, враховуючи все те, що я щойно перерахував.

При цьому мені не зовсім зрозуміла позиція «Зорі». Адже зі складу цієї команди лише два гравці залучені до лав національної збірної (Дмитро Хомченовський та Пилип Будківський, – прим.ред.). Так, ще п'ятеро луганчан зараз перебувають у розташуванні молодіжної збірної України, але всі вони зіграють сьогодні у матчі з Ліхтенштейном, який практично не має турнірного значення, й навіть уже до вечора при бажанні можуть бути в розташуванні «Зорі». Таким чином, своїм повним складом наш суперник збереться набагато раніше, ніж ми. Ну й, до всього іншого, мова про виїзний для нас поєдинок. У цьому плані «Зоря» перебуває в більш вигідному становищі, ніж ми.

Так на чиєму тоді боці буде перевага, якщо матч «Зоря» – «Динамо» провести в суботу, а не в неділю? В чому програє «Зоря», якщо до суботи у нас практично не буде часу на підготовку до гри? Ситуація виглядає так, що саме для луганчан більш вигідно зіграти з нами в суботу, а не в неділю.

На завершення можу сказати, що я з великою повагою ставлюся до головного тренера «Зорі» Юрія Вернидуба та спілкувався з ним на цю тему. Намагався зі свого боку пояснити нашу позицію та мотивацію звернутися до Прем'єр-ліги з проханням призначити матч на суботу, – сказав Ребров.

www.dynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер