Сергій РЕБРОВ: «У нас лише одне очко, й на кожну гру ми маємо виходити з надією на перемогу»

Сергій РЕБРОВ: «У нас лише одне очко, й на кожну гру ми маємо виходити з надією на перемогу»

- «Бенфіка» в хорошій формі, «Динамо», сподіваємося, теж. У такій ситуації які якості виходять на перший план?

- Напевно, хлопці в останніх іграх заслужили на перемоги продемонстрованим бажанням. Для мене, так само як і для будь-якого іншого тренера, не має значення вік футболіста, якщо на полі він віддає всі сили та за всіма параметрами перевершує свого конкурента. В останніх іграх впевнено грали молоді гравці, які наданим шансом скористалися. Своїм бажанням на тренуваннях та іграх вони надихають усю команду. Й інші гравці почали діяти по-іншому, вони бачать, що молодь їх надихає. Сподіваємося завтра показати таку ж гру. Команда здобула впевненість та має продовжити розпочату роботу.

- 5:2, 4:1, є шанси на перемогу в Лісабоні 0:3?

- Зараз не хочу про це говорити та думати. Це зовсім інший турнір, це не Кубок та не чемпіонат України, у ньому зібрані найкращі команди Європи. Потрібно сконцентруватися на своїй грі, на кожному моменті, й розуміти, проти кого ми граємо. Ми все це обговоримо з хлопцями, поговоримо. Важливо, щоб вони, виходячи на поле, не боялися грати у футбол. Те, що вони вміють це робити, я не маю жодного сумніву, і в останніх двох іграх це лише підтвердили. Ми не лише забиваємо м'ячі, але й уміємо оборонятися всією командою, що завтра буде не менш важливо.

- Чи буде у складі Оріховський?

- Ви самі завтра все дізнаєтеся, ми зі складом ще не визначилися на 100%. Ще є час вирішити, хто буде в основному складі.

- З огляду на відсутність кількох ключових гравців, наскільки ви відчуваєте дисбаланс у команді?

- Ще раз кажу, в останніх двох іграх хлопці здобули впевненість. А лідери ті, хто доводить це своєю грою. Ярмоленко дійсно лідер, і нам його дуже не вистачає. Але в «Динамо» завжди було достатньо гравців, і ті хлопці, які виходять на його місце, зараз доводять. У першу чергу, своїми бажанням та віддачею. Що буде завтра - подивимося

- У київській зустрічі команд два м'ячі в першому таймі були пропущені з лівого флангу. Чи будуть зроблені висновки?

- Завтра побачимо. Ми все проаналізували, але я ніколи не звертаю уваги на індивідуальні помилки. У другому м'ячі половина команди програла позиції й дивилися, як гравці «Бенфіки» просуваються вперед. Не думаю, що Антунеш винен у цьому голі, так само як і в першому. Коли призначався пенальті, Антунеш не хотів порушувати правила, але так склалася гра. Програла вся команда, тренер. Сподіваюся, ми зробимо висновки й завтра будемо в зовсім іншому настрої.

- З огляду на місце «Динамо» в турнірній таблиці, наскільки для команди важливий майбутній матч?

- Виступаючи в Лізі чемпіонів, команді потрібно не дивитися на позиції, а виходити та грати у футбол. У нас лише одне очко, й на кожну гру ми маємо виходити з надією на перемогу. При цьому враховувати, проти кого ми граємо й обирати правильний план дій.

- Невихід із групи стане для «Динамо» невдачею?

- Звичайно, кожен тренер, кожна команда, виступаючи в Лізі чемпіонів, ставить перед собою найвищі цілі. Ми хочемо вийти з групи й на якому би місці не були, у нас є шанси й ми будемо боротися. Потрібно показувати гру. Якщо наші вболівальники побачать старання, бажання гравців, і «Динамо» вирве цю перемогу, всі залишаться задоволені. Потрібно віддати всі сили, щоб у мене й у гравців не було претензій до себе, що не віддали всі сили. А результат у Лізі чемпіонів може бути й іншим. Звернули увагу, що «Бенфіка» в першому матчі перебігала нас, перевершила в інтенсивності, в бажанні. Кожен із хлопців це зараз розуміє. Як результат, в останніх іграх саме інтенсивність нашої гри збільшилася. У тому числі й через залучення молодих гравців, які давали імпульс усій команді.

- В останніх іграх «Динамо» додало у швидкості. Це результат роботи над функціональною готовністю або психологічний момент?

- У першу чергу - психологічний. Наведу приклад - раніше в деяких іграх ми загалом пробігали по 107 кілометров, а у грі з «Карпатами» за дуже високої інтенсивності пробігли 122. Це велика різниця. Деякі гравці вважають, що команди нижчого класу можна перемагати, не докладаючи максимум зусиль. Але вже зрозуміли, що так не пройде, це показали ігри із «Зорею» та «Карпатами». Ми не можемо перемагати на класі, просто стоячи на полі та контролюючи м'яч. Потрібно грати агресивно й активно.

* фото В.Раснер

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер