Сергій РЕБРОВ: «Я радий, що хлопці влаштували свято і собі, і людям»

Сергій РЕБРОВ: «Я радий, що хлопці влаштували свято і собі, і людям»

- Ми виграли вкрай важливу гру. Видно було, що хлопці грали з бажанням, тому що зібрався повний стадіон, прийшли люди підтримати нас, мільйони людей дивилися гру по телевізору, і ніхто сьогодні не був байдужий. Я радий, що хлопці влаштували свято і собі, і людям, і в непростий для України момент подарували людям радість. За це їм спасибі.  

- «Динамо» зіграло сильно в атаці, але при цьому пропустило два м'ячі. Як би ви оцінили гру команди в обороні?

- Та нічого я не скажу, команда перемогла з рахунком 5:2, в обороні грала вся команда. Ми грали проти дуже хорошої команди, якій потрібно було забивати, після того, як вони пропустили від нас три м'ячі. Звичайно, той атакуючий потенціал, який є в «Евертоні», вони намагалися використовувати і створювали моменти. Ми ж не грали сьогодні проти команди низького рівня. Ця команда дуже високого рівня, і те, що вони створювали моменти – абсолютно нормально.

- Сьогодні Хачеріді майже не відходив від Лукаку, грав з ним персонально. Чи задоволені ви грою Євгенія?

- Я не думаю, що тільки Хачеріді. Драгович теж моментами грав проти Лукаку. Думаю, що вони зіграли досить вдало. У першому таймі трохи не вистачало підбирань, але в другому захисники віддали всі сили і все бажання на полі. І не тільки Драгович з Хачеріді. Вся команда грала в обороні, ми намагалися грати компактно. Щось виходило, щось ні, але це 1/8 фіналу Ліги Європи, тут дуже серйозні супротивники. Ми не граємо проти команди, яка закрилася. Ми з самого початку знали про те, що «Евертон» - не та команда, яка буде утримувати результат.  Вони намагалися грати і тому створювали моменти.

- Теодорчика тепер можна назвати основним форвардом «Динамо»? Він виграв конкуренцію у Мбокані і Кравця?

- У нас є три хороших рівноцінних нападника. Хто перебуває у кращій формі, той і грає. Вийшов Артем, і той обсяг роботи, який ми від нього вимагали, він виконав. Так, він не забив, але ви подивіться, скільки Артем бігав, скільки відбирав м'ячі. А чому не Мбокані номер один? Він вдало грав на Кубку африканських націй, дійшов до півфіналу. Подивимося, буде чергова гра і черговий суперник. При виборі форварда ми будемо орієнтуватися на суперника і на стан кожного з форвардів перед конкретною грою.

- Гра напевно відібрала у вас багато нервових клітин. Як ви думаєте, о котрій годині ви сьогодні зможете заснути, якщо зможете?

- Думаю, ні для кого це не має жодного значення.

- Сьогодні ми побачили найкращу гру київського «Динамо» за останні п'ять років. Дозвольте поцікавитися, як проходила тактична підготовка команди до цієї зустрічі?

- Ми переглянули багато ігор нашого суперника. Та й до будь-якого суперника ми готуємося ретельно – вивчаємо команду, підбираємо тактику на гру. Результат на полі – це плоди роботи нашого тренерського штабу. Це дуже копітка робота. Кожного суперника ми вивчаємо окремо, і, виходячи з цього, будуємо план на гру.

- Чи важко буде переключитися на матчі чемпіонату України після такої феєричної перемоги?

- Зараз хлопці роз'їжджаються по своїх збірних, а це завжди випробування. Після матчів збірних хтось повертається з травмою, хтось – із поганим психологічним настроєм. Важливо, щоб усі повернулися без травм, і переключалися спочатку на чемпіонат і Кубок України, а потім і на ігри Ліги Європи. Завтра дізнаємося результат жеребкування і будемо готуватися до чергового суперника.

- Денис Гармаш поки не готовий виходити на матчі такого рівня, такої напруги, або ви його сьогодні не випустили на поле виходячи з ігрових і тактичних задумів?

- Денис практично не брав участь у зборах. У тих хлопців, які грають зараз, є повноцінний досвід гри, по 70-90 хвилин, тому вони функціонально краще готові. Протягом цього місяця Денис набирає форму. Для нас зараз кожна гра є найважливішою, і в таких іграх ми не можемо ризикувати. Так, можна було випустити Дениса на заміну на тайм або на 30 хвилин, але у нас всі заміни були вимушеними, тому що з таким суперником потрібно було дуже грамотно і дуже компактно грати в обороні. До кінця гри було видно, що хлопці підсіли, втомилися, і ті свіжі гравці, які вийшли на заміни, допомогли, в першу чергу, в обороні, і добре виходили в атаку.

- Кого би ви хотіли бачити суперником «Динамо» у чвертьфіналі?

- Я поки навіть не знаю, хто пройшов. Та й взагалі, я не готовий зараз відповісти на це питання, як і не був би готовий відповісти, якби ви мене запитали перед жеребкуванням 1/8 фіналу. Зараз, після гри, ми тут можемо заявити, що жереб для нас виявився прихильним, але, напевно, це не так. Хто попадеться, до того супернику і будемо готуватися, і, повірте, дамо такий самий бій, як і сьогодні.

- «Динамо» не поступилося «Евертону» у верховій боротьбі. Ви планомірно готувалися під «Евертон» або підготовка була стандартною?

- Підготовка була стандартною, але ми виходили із сильних сторін «Евертона». В першу чергу, ми програли підбір в першому таймі, і моменти нам створювали через те, що ми програвали підбір, а не верхову боротьбу. Але я вдячний гравцям за те, що вони не програли боротьбу. З такими командами це важливо. Я сам грав в Англії, і знаю, що там боротьба йде по-справжньому запекла, справжня чоловіча боротьба. Радий, що ми сьогодні виграли боротьбу і за рахунок цього перемогли у грі. 

Дивіться післяматчіві прес-конференції на Динамо Київ YouTube.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер