Сергій РЕБРОВ: «У чемпіонаті мають брати участь 14 або 16 команд»

Сергій РЕБРОВ: «У чемпіонаті мають брати участь 14 або 16 команд»

- Ми заслужено перемогли. Зараз, на жаль, у команди немає турнірної мотивації. Її створили люди, що прийшли на стадіон, дуже важливі ігри, які «Динамо» проведе наприкінці сезону, і, звичайно, матчі збірної. Добре, що хлопці серйозно поставилися до гри, зробили перевагу в першому таймі, у другому забивали м'ячі та створювали моменти. За це їм подяка, тепер будемо готуватися до наступного матчу.

- Оцініть гру Микити Кравченка?

- Багато хто взагалі не знав, що в нас є такий гравець. У грі проти «Миколаєва» ми спробували його на цій позиції, тут дуже важливо не програвати боротьбу в обороні та діяти різноманітно в атаці. Для першої гри він зіграв дуже надійно й гідно.

- Прокоментуйте ігрові кондиції Віктора Циганкова?

- Молодь іноді може видати супергру, іноді ні. Усе багато в чому залежить від настрою. Я бачу мікроклімат у колективі, всі їм допомагають. Віктор може розвиватися, у нього для цього все є. На жаль, він схильний до травм, лише два тижні тому залікував останню й зараз ще перебуває не у своїх оптимальних кондиціях. Самі бачите, для мене немає різниці - гравець молодий або з досвідом. Головне, що він робить на полі. Якщо зараз Денис Гармаш «задихав» зовсім по-іншому, це помітно і за його ставленням до тренувань, і за його грою. Якщо молодий гравець буде кращий за Гармаша або будь-якого іншого футболіста, то він буде грати.

- Давно не з’являвся на полі Дерліс Гонсалес, із чим пов'язана його відсутність?

- Усі гравці, які виступають на цій позиції, намагаються витримати конкуренцію. Ми всім даємо шанс, у тому числі й Дерлісу. Він лише відновився після мікротравми, пропустив доволі багато часу. А за цей час футболісти на цій позиції показували гру, яка, на мій погляд, краща.

- Прокоментуйте формат нового чемпіонату з 12 командами-учасниками та двома етапами?

- Складно коментувати, коли я прийшов на засідання, всі були налаштовані на 12 команд. Я погодився, що зараз ми абсолютно нічого змінити не можемо. Намагався донести, що в моєму розумінні в Україні не має бути менше 16, нехай 14 команд, але 12 - це дуже замало. Ігри в Охтирці та Миколаєві це показують, коли до них приїжджають топ-клуби, там завжди ажіотаж. Головний критерій - це поле. В інших моментах інфраструктури можна піти на поступки. У Миколаєві, наприклад, побудували доволі комфортні роздягальні окремо від основного комплексу. Можна дати рік клубам першої ліги, допомогти їм привести до ладу інфраструктуру та спробувати в наступному чемпіонаті вийти хоча б на 14 команд. Я попросив зробити все можливе, щоб ми повернулися до формату чемпіонату з 14-16 учасниками.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер