Сергій РЕБРОВ: «У Києві був лише перший тайм нашого протистояння»

Сергій РЕБРОВ: «У Києві був лише перший тайм нашого протистояння»

- «Фіорентина» підходить не в найкращому настрої до матчу. У «Динамо» теж є проблеми. Яка з команд завтра виявиться більш злою?

- Між командами триває двоматчеве протистояння, й усі розуміють, що ми зіграли лише перший тайм. Подивимося, як усе це позначиться на повторній грі. Ми проаналізували гру «Фіорентини» з «Вероною». У ній узяли участь лише кілька гравців основного складу. Ми подивилися її, отримали інформацію та показали футболістам. Але я думаю, ця гра не була показовою. Завтра буде зовсім інша гра та інший настрій гравців «Фіорентини». Незрозуміло, де в нашого суперника основний склад. Є дуже велика група кваліфікованих футболістів, а завтра подивимося, хто з них вийде на поле.

- Чи готовий до гри Антунеш?

- Ми йому дали відпочити в матчі з «Волинню». Сьогодні він буде працювати на тренуванні в загальній групі та, сподіваюся, завтра зможе зіграти.

- Виникло відчуття, що в Луцьку для вас, як тренера, було би краще, щоб команда не включала високі швидкості. У зв'язку з цим, в якому функціональному стані зараз перебувають гравці?

- Не має бути таких матчів, в яких команда не включає швидкості. Це присипляє пильність футболістів. Навпаки, я радий, що була така гра, футболісти й уся команда показала характер та «вирвала» перемогу. Я та вся наша команда не поділяє сезон на турніри. Для нас усі ігри важливі, ми хочемо досягти успіхів у всіх турнірах. Важливо вийти та довести, що ми на правильному шляху, й що пропущений від «Фіорентини» м'яч наприкінці зустрічі був нашою помилкою.

- У рамках єврокубків відбудеться шоста зустріч між «Динамо» та «Фіорентиною», й жодного разу «Динамо» ще не перемагало. Вся футбольна Україна бажає вам та вашим підопічним успіху!

- Дякую.

- Яка буде програма для гравців перед матчем, чи отримають гравці вільний час, чи зможуть прогулятися старовинними вуличками Флоренції?

- Це у вас, журналістів, є на це час, і, напевно, ви задоволені цим виїздом. А для футболістів найголовнішеце гра, сюди ми приїхали не на екскурсію. Всі розуміють, що команда вийшла до 1/4 фіналу Ліги Європи, одного з найпрестижніших турнірів. У нас на завтра о 10 ранку запланована прогулянка набережною, але не більше того. На команду чекає надважлива гра, й увесь завтрашній день буде присвячений підготовці до неї.

- «Фіорентина» є найскладнішим суперником за час вашої роботи на чолі «Динамо»?

- «Шахтар» теж непроста команда. У чемпіонаті Італії «Фіорентина» часто стикається з командами, як ми. Грає проти справді сильних опонентів. Це її сильна перевага. У чемпіонаті України всі команди грають проти «Динамо», «Шахтаря» та «Дніпра» від оборони, сподіваючись лише на контратаки. На ігри такого високого рівня футболістів навіть не потрібно налаштовувати. Вони рвуться в бій та завтра, впевнений, покажуть свої найкращі якості.

- «На картках» перебувають п'ятеро гравців «Динамо». В установці на гру ви звернете на це увагу?

- Слава Богу, в Європі немає таких суддів, як Швецов. Упевнений, футболісти, виходячи на поле, не замислюються про це. Усі налаштовані на перемогу, хочуть показати свої найкращі якості. Жовті картки теж бувають абсолютно різними. Приміром, які ми отримали з «Генгамом», або як Драгович у боротьбі за м'яч, захищаючи свої ворота. Це різні випадки. Складно оцінити критерії. Гравці мають розуміти, наскільки важлива для нас гра з «Фіорентиною». Нічого страшного, якщо ми завтра виграємо, а один із футболістів пропустить наступну після неї гру в Лізі Європи.

- У кого з гравців проблеми зі здоров'ям?

- Були деякі скарги, але вони незначні. Зараз усі тренуються та, сподіваюся, все буде гаразд.

- Три поспіль матчі «Динамо» проводить на виїзді. У зв'язку з цим програма підготовки до ігор якось змінюється?

- Ми продовжуємо працювати в одному графіку, плюс додаються перельоти. Нічого ми тут змінити не можемо, даємо футболістам більше часу на відновлення. Вони практично не тренуються, готуючись від гри до гри. Єдине, не дуже нормально грати після дуже важливої гри з «Фіорентиною» вже через два дні надважливу гру в чемпіонаті України проти «Шахтаря». Нічого тут зробити ми не можемо, будемо готуватися, зціпивши зуби.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер