Сергій СИДОРЧУК: «Тренери хочуть від нас бачити атакуючий футбол»

Сергій СИДОРЧУК: «Тренери хочуть від нас бачити атакуючий футбол»

Забитий м'яч хоч і не допоміг «Динамо» уникнути поразки, зате надав Сергію впевненості у своїх силах.

- Був доволі цікавий матч. В «Андерлехта» тренер із Албанії, у команди відчувається характерний для балканських країн настрій, часом зайва емоційність, артистичні падіння. «Динамо» почало добре, суперник перші хвилин двадцять навіть поле не переходив. Нам вдавалося робити все, що вимагали тренери. Займали «широкі» точки, під час втрати м'яча одразу вступали в його відбір. Не можна сказати, що пропущені м'ячі були безглуздими. Швидше, наслідки наших помилок.

- Судячи з відсотку володіння м'ячем, «Динамо» повністю контролювало гру. Така була установка Сергія Реброва?

- Є чотири фази гри – крім атаки та оборони, це перехід із оборони до атаки й навпаки. Так, тренери хочуть від нас бачити атакуючий футбол, але під час втрати м'яча ми одразу мають вступати у відбір. Наприклад, як грав минулого сезону «Атлетико». Намагаємося ще на чужій половині поля забрати м'яча. Коли все це вдається, наш футбол можна назвати атакуючим.

- Випускаючи вас у центрі поля, які вимоги пред'являє головний тренер?

- Проти «Андерлехта» грали з двома «інсайдами». Від нас вимагають вриватися в зони, шукати передачами нападників. В останньому матчі вдалося увірватися до штрафного майданчика та віддати точну передачу. Не хочу коментувати свою гру, ці питання краще адресувати тренеру.



- Тактика гри «Динамо» також дещо змінилася, що встигли помітити вболівальники з трансляції матчів зі зборів на офіційному сайті ФК «Динамо» (Київ)...

- Наша базова тактика 4-1-4-1, але є багато варіацій, кожну з яких за необхідності можемо використовувати. Намагаємося багато грати через фланги, швидко переводити м'яча.

- У цій тактиці ви та сама «одиничка» посередині?

- Коли як, іноді мене використовують і в центрі захисту. Від цієї «одинички» дуже багато вимагають. Це командир на полі, баланс між захистом та атакою.

- Оцінюючи вашу гру в сезоні, експерти вказують на велику кількість фолів під час відбору. Це той компонент, над яким потрібно працювати?

- Мені здається, порушення правил часто відбуваються через емоції. Зараз намагаюся діяти набагато холоднокровніше. Сподіваюся, більше колишні проблеми виникати не будуть.

- Одне з головних питань сьогоднішнього дня в українському футболі – формат проведення чемпіонату. Як вам запропонована нова формула?

- Якщо в Лізі Європи в України на одне місце стане менше, яка турнірна мотивація буде у другої четвірки? Для кількох команд турнір задовго до свого завершення втратить усілякий сенс. Але моя справа грати, а не визначати формат змагань. Головне, щоб новий чемпіонат відбувся, пройшов без переносів, а переміг у ньому найсильніший.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер