»Севастополь» – «Динамо» – 0:3. Захист іспиту не витримав

»Севастополь» – «Динамо» – 0:3. Захист іспиту не витримав

У непростій виїзній грі із зухвалим дебютантом елітного дивізіону динамівці здобули бажану перемогу. Володіючи територіальною перевагою, в першому таймі підопічні Валерія Газзаєва пристрілювалися по володіннях севастопольців, відклавши результативний штурм воріт на другу половину зустрічі. Її долю вирішили влучні удари Ярмоленка, Михалика і Шевченка. Ярмоленко головою замкнув подачу з флангу, а гол Тараса став справжньою прикрасою зустрічі – м’яч після потужного удару з 25-ти метрів «пробив» кулаки воротаря і влетів точно під поперечину. Остаточну крапку в матчі поставив Шевченко, довівши результативну серію в нинішньому сезоні до п’яти поєдинків.

До звітного туру захист «Севастополя» був найкращим у чемпіонаті – у трьох турах кримчани не пропустили жодного м’яча. Тим цікавіше було протистояння, враховуючи, що напад динамівців один із найрезультативніших. Як видно з результату, верх узяла атака! Приємно, що в другій зустрічі поспіль «Динамо» перемагає з рахунком 3:0. Якщо з результативністю в команди на старті сезону проблем не було, лише в п’яти матчах забито дванадцять м’ячів, важливий факт збереження «сухими» своїх воріт. Хоча, судячи зі змісту звітної гри, могли в нападі досягти успіху і господарі. По разу в кожному з таймів підопічні Шевченка в ході контратак створювали чудові моменти. В першому випадку Ференчак пробив з лінії штрафного майданчика трохи вище поперечини, а в другому постріл Плешакова не без зусиль парирував Бойко.

Свої корективи до гри внесла спекотна погода. Періодами динамівці показували хороші швидкості і швидкі переходи до атаки, а іноді довго розігрували м’яча в центрі поля, вичікуючи на помилку суперника. До перерви в киян небезпечних ударів завдавали Ярмоленко і Зозуля. Андрій у штрафному майданчику технічно пішов від захисників і з 8-ми метрів прокотив м’яча поряд зі стійкою. А Роман після розіграшу кутового двічі поспіль пробивав по воротах, але вдача відвернулася від молодого форварда.

Після перерви підопічні Газзаєва виглядали зібранішими, обдумано проводячи кожну атаку. Позначилася краща функціональна підготовка. Повівши на 56-й хвилині 2:0, динамівці, на відміну від стартової гри з «Оболонню», продовжували атакувати і могли ще мінімум тричі відзначитися. Пощастило лише одного разу, і зробив це капітан Шевченко. Забитий м’яч став нагородою форварду за активність упродовж усієї гри.

Кінцівка матчу запам’яталася динамівським уболівальникам виходом на поле двох гравців, які тривалий час перебували в командному лазареті. Останній раз футболку «Динамо» в офіційних зустрічах Кравець і Ель Каддурі одягали, відповідно, в березні і квітні цього року. І ось, повернення після операції і багатомісячного відновлення! Також сьогодні в запасі перебував Олег Гусєв, чекаємо на його появу в найближчих іграх.

«Севастополь» – «Динамо» – 0:3

«Севастополь»:
1.Сокоренко, 5.Шевелюхин, 17.Левандовські, 3.Шандрук, 21.Пискун, 7.Култишев (23.І.О. Худоб’як, 60), 9.Ківа (27.Лісовий, 61), 11.Салхі, 18.Ференчак, 44.Дуляй, 14.А.Шевчук (2.Плешаков, 80).

«Динамо»: 71.Бойко, 2.Данило Сильва (44.Алмейда, 85), 17.Михалик, 3.Бетао, 21.Маграо, 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко, 7.Шевченко (22.Кравець, 84), 18.Бертольйо (30.Ель Каддурі, 72), 19.Гармаш, 49.Зозуля.

Голи: Ярмоленко (50), Михалик (56), Шевченко (77).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер