»Шахтар» – «Динамо» – 1:0. Зупинка у півфіналі

»Шахтар» – «Динамо» – 1:0. Зупинка у півфіналі

У півфінальному поєдинку Датагруп-Кубка України між «Шахтарем» і «Динамо» перемогли господарі – 1:0. Всі дев’яносто хвилин на полі РСК «Олімпійський» велася рівна боротьба, проте гравці господарів виявилися більш вправними на завершальній стадії атак. За сім хвилин до закінчення зустрічі Левандовські добив у ворота м’яча, який парирував Богуш, і вивів свою команду до фіналу Кубка.

Як і передбачалося, тренери обох команд випустили на гру найсильніші склади. В Юрія Сьоміна з перших хвилин вийшов Асатіані, який зайняв у центрі захисту місце Юссуфа. Через півроку до центру півзахисту повернувся Ель Каддурі. Марокканець у матчі виконав великий об’єм роботи, встигаючи не тільки захищатися, але й атакувати. На 15-й хвилині матчу пошкодження отримав Саблич. Залишаючи поле, Горан тримався за коліно. Єременко, який вийшов на заміну, зайняв малозвичну для себе позицію правого захисника, а Бетао змістився в центр захисту. В цілому, оборонна лінія «Динамо» цього вечора зіграла на звичному рівні, проте було припущено кількох позиційних помилок. Мабуть, від незіграності набору виконавців.

Динамівці в першому таймі віддали ініціативу гірникам, вважаючи за краще діяти на відпрацьованих до автоматизму контратаках. На початку зустрічі Луїс Адріано ледь не вийшов віч-на-віч із Богушем, але Стас сміливо кинувся в ноги форварду й ліквідував загрозу. Потім у «стінку» зіграли Мілевський і Ель Каддурі – останній з лінії штрафного майданчика пробив вище воріт. З небезпечним ударом Алієва з 20-ти метрів П’ятов впорався, а за кілька хвилин від гола «Шахтар» врятувало лише диво. Алієв подав зі штрафного на дальню стійку, де набігаючі Вукоєвич і Бангура не встигли переправити м’яча у ворота. Незадовго до перерви Луїс Адріано вдруге виходив на побачення з Богушем, але і в цьому епізоді Стас прочитав момент і врятував команду.

Другий тайм активніше розпочали динамівці, створивши мінімум дві реальні можливості для взяття воріт. З чудових позицій пробивали Мілевський і Бангура – обидва рази вище воріт. У середині тайму Луческу випустив «важку артилерію» – півзахисників Левандовські й Вілліана, а також нападника Гладкого. Як і в обох півфінальних матчах Кубка УЄФА, вчасно проведені зміни в складі зіграли визначальну роль в успіху гірників. За сім хвилин до фінального свистка в контратаці Срна несильно пробив метрів із 25-ти, Богуш відбив м’яча перед собою, першим до якого встигнув Левандовські, чітко переправивши його у ворота з кількох метрів. За час, що залишився до закінчення матчу, динамівці великими силами пішли вперед, створивши кілька хороших моментів. Проте рахунок не змінився, «Шахтар» вийшов до фіналу Кубка України, де в останній день травня зустрінеться з полтавською «Ворсклою».

ШАХТАР – ДИНАМО – 1:0 (0:0)

«Шахтар»:
30.П’ятов, 33.Срна – кап, 5.Кучер, 27.Чигринський, 26.Рац, 3.Хюбшман, 19.Гай (22.Вілліан, 58), 8.Жадсон (18.Левандовські, 74), 7.Фернандіньо, 11.Ілсіньо, 17.Луїс Адріано (21.Гладкий, 58).

«Динамо»: 31.Богуш, 3.Бетао, 6.Саблич (11.Єременко, 16), 32.Асатіані, 26.Несмачний – кап, 5.Вукоєвич, 30.Ель Каддурі, 36.Нінкович, 8.Алієв, 10.Бангура, 25.Мілевський.

Гол: Левандовські (83).

Дивіться фотогалерею матчу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер