»Шахтар» - «Динамо» - 2:1. Кінець єврокубкової епопеї

»Шахтар» - «Динамо» - 2:1. Кінець єврокубкової епопеї
Верхова дуель; фото АР

У повторному півфінальному матчі Кубка УЄФА «Шахтар» у Донецьку приймав «Динамо» і переміг 2:1. Таким чином, обігравши киян за сумою двох матчів з рахунком 3:2, команда Мирчи Луческу здобула право виступити у фіналі престижного європейського турніру...

Одна з команд мала поступитися дорогою до фіналу іншій, і нею стало «Динамо». За самовіддачею, настроєм, бажанням і багатьом іншим футбольним компонентам до підопічних Юрія Сьоміна цього вечора напевно ніхто претензій пред’явити не може. Динамівці повною мірою заслуговували на право поїхати до Стамбулу, проте пройти донеччан не спромоглися. Безумовно, на слова похвали заслуговує чудовий колектив Мирчи Луческу, який наприкінці зустрічі приклав на йоту більше прагнення до перемоги, чого виявилося достатньо для загального успіху. Пронизливий прохід Ілсіньо на останніх хвилинах зустрічі до штрафного майданчика і точний удар у дальній кут розбив усі надії наших хлопців на участь у фіналі.

Таким чином, закінчився ще один єврокубковий сезон. Незважаючи на фіаско в Донецьку, «Динамо» може його занести до активу. Все розпочалося з перемог над «Дрогедою» і «Спартаком» у кваліфікації Ліги чемпіонів. Потім був драматичний груповий турнір, в якому фінішуючи на третьому місці команда здобула право продовжити виступи в Кубку УЄФА. Тут свіжі в пам’яті прекрасні ігри з іменитою «Валенсією», непоступливим «Металістом», амбітним «Парі Сен-Жермен». Пройти «Шахтар» не вдалося. Залишається сподіватися, з усього цього молода команда на чолі з досвідченим наставником зробить потрібні висновки і в наступному сезоні ми побачимо успішніше продовження штурму європейських вершин.

ШАХТАР – ДИНАМО – 2:1 (1:0)

"Шахтар":
30.П’ятов, 3.Хюбшман, 7.Фернандіньо, 8.Жадсон, 11.Ілсіньо (18.Левандовські, 90+2), 17.Луїс Адріано (21.Гладкий, 70), 19.Гай (22.Вілліан, 70), 26.Рац, 27.Чигринський, 32.Іщенко, 33.Срна – кап.

"Динамо": 31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Саблич, 8.Алієв, 10.Бангура, 11.Єременко (7.Корреа, 76), 25.Мілевський, 30.Ель Каддурі – кап, 36.Нінкович, 37.Юссуф.

Голи: Жадсон (17), Ілсіньо (89) – Бангура (47).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер