Шестеро динамівців зіграли за збірну України в переможному матчі проти Фінляндії

Шестеро динамівців зіграли за збірну України в переможному матчі проти Фінляндії

У суботу, 9 жовтня, національна збірна України провела свій шостий поєдинок в рамках відбору на чемпіонат світу 2022 року. «Синьо-жовті» завітали до столиці Фінляндії – Гельсінкі.

У домашній зустрічі збірної України з фінами, яка відбулася у березні в Києві, гості вирвали нічию завдяки голу з пенальті на останніх хвилинах. П’ять матчів відбору наша команда завершила внічию та ще в одному поступилася. І, нарешті, в гостьовому поєдинку з Фінляндією здобула першу перемогу в рамках відбірного циклу.

Цього разу українцям вдалося повести в рахунку вже в дебюті поєдинку – на 4-й хвилині Андрій Ярмоленко прийняв передачу від Романа Яремчука та правою ногою відправив м’яч у дальній кут воріт. А трохи пізніше атака, яку розігнали Микола Шапаренко та Віктор Циганков, завершилася ударом Яремчука поруч із каркасом.

Швидко оговтавшись після пропущеного гола, фіни пішли вперед великими силами й почали активно пресингувати гравців нашої збірної. На 29-й хвилині натиск суперників втілився у гол – після подачі кутового ворота «синьо-жовтих» врятував Андрій Пятов, парирувавши удар Похьянпало, але в продовженні моменту Микола Матвієнко, виносячи м’яч, влучив у ногу Теему Пуккі – 1:1.

Підопічним Олександра Петракова знадобилося всього п’ять хвилин, щоб знову вийти вперед. Динамівець Олександр Тимчик здійснив простріл із правого флангу до штрафного, Віктор Циганков продовжив передачу далі на Романа Яремчука, який переправив м’яч у ворота.

До перерви команди віддали перевагу позиційній боротьбі, а на початку другого тайму неточних ударів по воротах завдавали Яремчук, Циганков і Ярмоленко. Фіни, у свою чергу, відповіли ударом Пуккі, який в останній момент вдалося заблокувати Кривцову.

У фінальному відрізку матчу господарі заволоділи ігровою перевагою та мали шанс знову вирвати нічию, коли Пятов після штрафного вибив м’яч прямо на Араюрі, який дивом не влучив у площину воріт із кількох метрів. Фінальний свисток зафіксував довгоочікувану перемогу збірної України, яка дозволила нашій команді обійти на два очки Боснію та Герцеговину, котра завітає 12 жовтня до Львова.

У матчі з фінами взяли участь шестеро представників київського «Динамо». Четверо з них – Олександр Тимчик, Ілля Забарний, Микола Шапаренко та Віктор Циганков – вийшли в стартовому складі та всі, окрім Циганкова, провели на полі повний матч (Віктор був замінений у середині другого тайму). Окрім них, у другій половині зустрічі ігровий час отримали Сергій Сидорчук і Сергій Булеца, який виступає на правах оренди в луганській «Зорі».

Кваліфікація до ЧС-2022. Група D

Фінляндія – Україна – 1:2 (1:1)

9.10.2021. Гельсінкі, «Олімпіястадіон»

Україна: Пятов – Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь (Корнієнко, 46) – Степаненко (Сидорчук, 77), Шапаренко – Ярмоленко (Булеца, 86), Циганков (Зубков, 77), Яремчук (Довбик, 86).

Голи: Пуккі (29) – Ярмоленко (4), Яремчук (34).

Попереджений: Кривцов (37).

Фото – uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер