Олександр ХАЦКЕВИЧ: «З хорошим настроєм ми завершили ігровий цикл»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «З хорошим настроєм ми завершили ігровий цикл»

- Олександре Миколайовичу, якою була установка на вчорашній матч проти "Мальме"?

- Перевірити, у якому ми перебуваємо функціональному стані, у тактичному плані. Перший тайм учорашньої гри нагадував гру в шахи, тому що і "Мальме", і ми, після втрати м'яча відходили за лінію м'яча, у позиційну оборону, а володіючи м'ячем, будували позиційні атаки.

Суперник дуже швидко опускався за лінію м'яча. У них тактична схема з трьома центральними захисниками, за схеми 5-4-1 у них дев'ять гравців при обороні перебувають за лінією м'яча. Тому нам важко було розкривати зони. Ми пробували змінювати вектор, напрямок атак, проте нам не вистачало гостроти.

У другому таймі ми вже почали агресивніше накривати, і на чужій половині поля, і в центральній зоні, з'явився простір. З'явилися хороші моменти, як після флангових атак, так і по центру за рахунок швидкого переходу з оборони в атаку. Вийшов свого роду джентльменський матч, оскільки обом командам уже в четвер належить зіграти в Лізі Європи. Футбол був, можна сказати, безконтактний, із повагою один до одного.

- Як оціните гру Алібекова в центрі оборони?

- Ахмед провів два збори на цій позиції. У нього бувають позиційні помилки, але коли він із м'ячем, починає атаки - у цьому компоненті гри він почувається досить упевнено.

- У порівнянні з матчами з «Естерундом» і «Мальме» сьогоднішній був більш відкритий, атакуючий. Чи відрізнялася установка і завдання на сьогоднішню гру?

- Ні, установка для обох команд була схожою. Хлопці намагаються виконувати те, про що ми домовлялися до гри. На технічні моменти будемо теж звертати увагу, тому що були хороші моменти для виходу з оборони, після флангових передач, коли ми не знаходимо гравця, щоб завершити ці атаки. Потрібно розуміти баланс, коли можна швидко переходити в атаку, а коли потрібно переходити в позиційну атаку.

- Чи задоволені Ви суперниками на цих зборах?

- Насамперед хочеться подякувати Крістіану, який протягом 22 років працює з нашою командою і всі ці збори, які він організовував, організував і цього разу. Усе на професіональному рівні, усі суперники були досить хорошого рівня.

- Зрозуміло, що результат матчів на зборах не грає великої ролі, але все-таки для підняття бойового духу перемога вирішує багато?

- Звичайно. Це зовсім інші емоції коли команда перемагає, коли грає унічию чи програє. Я вже казав хлопцям, що за «Динамо» Київ навіть у товариських матчах нічия рівноцінна поразці. Сьогоднішня перемога приємна і з хорошим настроєм ми завершили ігровий цикл. Зараз уже починається змагальний період.

- Команда виходила з роздягальні з посмішками, було чутно аплодисменти. Можете поділитися, що ви сказали після матчу?

- Ми подякували Крістіану, він зараз покидає нашу команду і переключається на «Баварію» і «Боруссію» Дортмунд, які готуються до Ліги чемпіонів, ці аплодисменти були адресовані йому.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер